sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aleš Hojs: Vesel bom, če bo Tonin moj protikandidat

Deli na:
Aleš Hojs: Vesel bom, če bo Tonin moj protikandidat

Foto: Primož Lavre

Aleš Hojs, član izvršilnega odbora SDS, je zadovoljen, ker je SDS prekinila sporno posojilno pogodbo in vrnila posojilo.

Sam o posojilodajalki ni bil seznanjen, a če bi bil, bi imel pomisleke. Pričakuje, da se bodo razčistile vse podobno sporne zadeve pri vseh političnih akterjih. Pogovarjali smo se tudi o njegovi kandidaturi na državnozborskih volitvah in zakaj bo nastopil prav v Kamniku. Komentiral je dogajanje v NSI, iz katere so ga lani izključili, a jo še vedno vidi kot potencialno koalicijsko partnerico. Prav tako je prepričan, da lahko še vedno v parlament pridejo SLS in nove stranke, slednje, če se povežejo v predvolilno koalicijo. Rezultati na predsedniških volitvah so za desnosredinske stranke sicer slaba popotnica za državnozborske volitve, po drugi strani se ne boji novega akterja Marjana Šarca, saj je z njim kot obrambni minister zelo dobro sodeloval. Tudi premierja Mira Cerarja ne želi povsem odpisati.

Se zaradi posojilne afere SDS počutite kaj ponižanega in razžaljenega?



Gotovo je ta dogodek, ki mu jaz ne bi rekel afera, prinesel neko vprašanje, ne le v članstvu, ampak tudi širše. Vesel sem, da je bila zadeva relativno hitro ugotovljena kot napaka oziroma da je predsednik računskega sodišča hitro povedal, kako je treba razlagati ta člen zakona. Prav tako sem vesel, da je tudi predsednik stranke to pogodbo hitro razdrl in kredit vrnil. Ob tem pa je vedno treba vedeti, da se je treba bati tistega, ki neprestano kriči »Primite tatu«. V zadnjem času to največkrat počne na desnici NSI, na levici pa ves levi pol.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Hojs pravi, da po njegovem ob posojilu SDS ni šlo za pranje denarja; priznava, da si z Matejem Toninom nista blizu; razmišlja o prihodnosti NSi, ko je ne bo več vodila Ljudmila Novak; predlaga, da bi Primčeva, Kanglerjeva in še kakšna manjša stranka skupaj nastopile po volilnih okrajih; pove, od česa bo odvisna bodoča vladajoča koalicija; spregovori o razlogih za katastrofalno stanje slovenske vojske.