Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Afera s plačo Čebašek-Travnikove razkurila člane zdravniške zbornice

Deli na:
Afera s plačo Čebašek-Travnikove razkurila člane zdravniške zbornice

Fotografija je arhivska. - Foto: arhiv Reporterja

Predsednik skupščine zdravniške zbornice Marko Bitenc bo pri določanju plače novi predsednici zbornice Zdenki Čebašek-Travnik sledil utripu baze oz. članstva.

Za STA je dejal, da je v zadnjih dneh dobil od članstva sporočila nezadovoljstva, a ne samo glede plače predsednice, ampak da se ruši ugled zbornice in zdravništva.

Skupščina zbornice, na kateri bodo odločali o plači Čebašek-Travnikove, bo po Bitenčevih besedah predvidoma v četrtek, 9. marca. pred tem bo predlog plače določal skupščinski svet. Seja tega organa bo v ponedeljek, 6. marca.

Dejal je, da je Čebašek-Travnikovo ob prevzemu mandata povprašal, kaj pričakuje glede plače. Odgovorila mu je, da pričakuje plačilo nekje med nekdanjima predsednikoma zbornice Andrejem Možino in Gordano Živčec Kalan. Možina je danes za STA potrdil, da je njegova plača znašala 6400 evrov bruto, 20 odstotkom plače se je odpovedal do določitve novega sistema za nagrajevanje funkcionarjev.

Živčec Kalanova pa je za STA pojasnila, da je njena plača na zbornici ves čas, ko je bila predsednica, znašala 8000 evrov bruto za 80-odstotno zaposlitev. Ob tem je delala za 20-odstotno zaposlitev kot zdravnica. Bitenc je dodal, da je bila sprva njena plača določena na 10.000 evrov bruto, a da so jo nato ob dodatni zaposlitvi znižali.

Na zadnji seji skupščinskega sveta je Bitenc z 12 glasovi za in enim proti dobil mandat, da se s Čebašek-Travnikovo pogaja o plači v okviru teh številk. Tisti član sveta, ki je bil proti, je želel, da se ji plača omeji na plačo ministra.



In čeprav je na zadnji seji Bitenc dobil pooblastilo za pogajanja v okviru teh številk, danes priznava, da se situacija na naslednji seji skupščinskega sveta zna obrniti. Predsedniki regijskih odborov namreč dobivajo sporočila iz svojega okolja in tudi Bitenc dobiva sporočila nezadovoljstva, da se s pranjem umazanega perila v javnosti ruši ugled zbornice in zdravništva. Zato je že dobil dve neformalni pobudi, da bi na naslednji seji skupščine razpravljali o tem.

Zaradi želene višine plače so Čebašek-Travnikovo nedavno zapustili tudi trije člani njene najožje ekipe, za odstop iz izvršilnega odbora zbornice, ki deluje kot zbor ministrov v zbornici, so odstopili Irena Manfredo, Bojana Pintar in Zdenko Šalda.

Takšno dogajanje je po mnenju Bitenca "sigurno veliko breme". "Ne vem, kako bo to Čebašek-Travnikova uspela prebaviti oz. obrniti na bolje. A to ni kakšna dobra popotnica," je dejal.

Na naslednji seji skupščine zbornice je tako pričakovati, da bodo tudi potrjevali nove tri kandidate za člane izvršilnega odbora.

Čebašek-Travnikova danes za STA ni komentirala dogajanja. Kot je zapisala, bo za petek sklicala novinarsko konferenco. Je pa v torek za POP TV dejala, da ne bo odstopila.