benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

milijonar Njena.si

Se še spomnite Revnega milijonarja?

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

Slovenija

Afera Irangate: Kriminalist padel z lestve in se ubil

Deli na:
Afera Irangate: Kriminalist padel z lestve in se ubil

Foto: Bobo - Zagrebško županijsko sodišče je na drugi stopnji odločilo v škodo Ljubljanske banke in NLB v eni izmed tožb Zagrebačke banke (Zaba) glede prenesenih deviznih vlog.

Ko so se leta 2010 pojavili prvi sumi pranja denarja v NLB, je bil vodja oddelka za finančno kriminaliteto in pranje denarja pri NPU Simon Golub, ki je leta 2013 padel z lestve in se ubil.

Največja opozicijska stranka SDS je vložila interpelacijo za pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, v kateri mu očita opustitev dolžnega ravnanja, ker dokumenta o iranskem pranju milijardo dolarjev v NLB ni predal policiji v skladu s pravili, zato se je izgubil. Klemenčič in njegov državni sekretar Darko Stare pa SDS očitata, da je bilo z omenjenim primerom seznanjeno pravosodno ministrstvo v času, ko je vlado drugič vodil Janez Janša. Razkrivamo, kdo vse je bil in kdo ni bil obveščen o aferi Irangate.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kaj sta vedela Pličanič in Gorenak; zakaj je bila obveščena vlada, ne pa tudi parlament; kdo v Pahorjevi vladi je vedel za iranske posle; o preiskavi v NPU, ki je bila končana v šestih dneh; o smrti šefa oddelka za finančni kriminal, ki je umrl dan pred zaslišanjem zaradi suma prejemanja podkupnine; kako sta Klemenčič in Stare kar po domače obravnavala prijavo o sumu pranja denarja.