Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

1,2 milijona za nasvete

Deli na:

Družba A.T. Kearney iz Ljubljane je oddala najugodnejšo ponudbo za svetovanje pri sanaciji Slovenskih železnic, je danes ob obisku premiera Boruta Pahorja na železnicah dejal minister za promet Patrick Vlačič. Cena storitve je 1,2 milijona evrov. Predvidoma danes bo podpisana odločitev o izbiri ponudnika.

Družba A.T. Kearney iz Ljubljane je oddala najugodnejšo ponudbo za svetovanje pri sanaciji Slovenskih železnic, je danes ob obisku premiera Boruta Pahorja na železnicah dejal minister za promet Patrick Vlačič. Cena storitve je 1,2 milijona evrov. Predvidoma danes bo podpisana odločitev o izbiri ponudnika.

Na ministrstvu za promet, ki je objavilo razpis za svetovalca pri sanaciji železnic, so se odločili za postopek iskanja izvajalca javnega naročila s pogajanji. Merilo za izbor je bila izključno cena storitve, zaradi česar se je naročnik odločil postaviti precej visok vstopni prag za ponudnike.

Na razpis se je prijavilo osem ponudnikov, ki jim je bila priznana usposobljenost za izvedbo javnega naročila, je pojasnila Urška Skok Klima z ministrstva za promet. Po uskladitvi predmeta razpisa so bili ponudniki pozvani k ponovni oddaji ponudb, oddalo pa jih je sedem ponudnikov.

Ponudbe so oddale družbe McKinsey&Company z Dunaja, Railstics iz Wiesbadna, The Boston Consulting Group iz Münchna, Transcare iz Wiesbadna, Roland Berger Strategy Consultations z Dunaja, A.T. Kearney iz Ljubljane in Deloitte Revizija iz Ljubljane. Med ponudniki, ki so prvotno posredovali ponudbo, ni bilo družba KPMG Poslovno svetovanje iz Ljubljane.

Tako so na ministrstvu za promet postopek nadaljevali s sedmimi ponudniki. Eden je bil nato izločen kot nepopoln, zato je bilo na pogajanje, ki so po zagotovilih Skok Klime potekala zelo transparentno, povabljenih šest ponudnikov. Po pogajanjih so bili ponudniki seznanjeni z rezultatom in pozvani k posredovanju končnih ponudb s ponudbenim predračunom.

"Prejeli smo tri popolne ponudbe. Najugodnejšo je oddal A.T. Kearney, ponudbi družb Deloitte Revizija in McKinsey&Company sta bili dražji, ostale pa smo iz različnih razlogov kot nepopolne izločili iz nadaljnjega postopka," je pojasnila Skok Klima.

Ministrstvo za promet je v razpisu za svetovalca pri sanaciji Slovenskih železnic, objavljenem 11. januarja (iztekel se je 25. januarja), opredelilo svoja pričakovanja do ponudnikov: hiter preobrat v poslovanju, oblikovanje celostne rešitve za presežno delovno silo, razvoj in presoja strateških možnosti, preoblikovanje trenutno intregriranega železniškega sistema in oblikovanje celovitega načrta za prestrukturiranje skladno z načrti lastnika.

Kot omenjeno, se je naročnik odloči postaviti precej visok vstopni prag za ponudnike - zahteval je ustrezno kadrovsko zasedbo in v zadnjih desetih letih vsaj dva uspešno končana projekta sanacije železniškega sistema v posamezni vrednosti vsaj 400.000 evrov (brez DDV).