favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zimske olimpijske igre 2018 z velikimi finančnimi težavami

Deli na:
Zimske olimpijske igre 2018 z velikimi finančnimi težavami

Foto: Reuters

Prireditelji zimskih olimpijskih iger leta 2018 v južnokorejskem Pjeongčangu se ubadajo z velikimi finančnimi težavami in škandalom hčerke predsednika organizacijskega komiteja Čo Jang Hoja, poročajo agencije.

Največja težava so finance, saj so preiskave pokazale, da je prirediteljem v letih 2013 in 2014 uspelo pridobiti le delček načrtovanih sponzorskih sredstev. Letos je OK uspelo pridobiti za slabih 26 milijonov evrov sponzorskih sredstev, lani pa ničesar. Prvotni načrt je bil, da v letu 2013 zberejo 130 milijonov, letos pa 500 milijonov. Zaradi pomanjkanja denarja je organizacijski komite najel za 139 milijonov evrov več kreditov, kot so sprva načrtovali.

V Južni Koreji zdaj raste tudi strah, da se bo moral Čo umakniti z mesta predsednika OK in da bodo težave še večje. Čoja bremeni škandal v zvezi z najstarejšo hčerko Čo Hjun Ah, ki je zaradi zapleta na letališču John F. Kennedy v New Yorku že odstopila z mesta podpredsednika letalske družbe Korean Air. Čojeva je v New Yorku tik pred vzletom zahtevala, da se letalo vrne k terminalu, potem ko so ji tam postregli oreščke v papirnatem škrniclju namesto na krožniku.

Čojeva je zahtevala, da vodja kabinskega osebja zaradi slabe postrežbe zapusti letalo. Njen oče, tudi prvi mož Korean Aira, zatrjuje, da bo kljub temu ostal predsednik OK.