Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zgodovinski dan za slovenske košarkarice: prvič na eurobasketu!

Deli na:
Zgodovinski dan za slovenske košarkarice: prvič na eurobasketu!

Foto: Profimedia

Danes je zgodovinski dan za slovensko žensko košarko. Reprezentanca pod vodstvom selektorja Damirja Grgića bo ob 20.15 prvič doslej stopila na parket evropskega prvenstva.

V Pragi bo njen tekmec ekipa Francije, podprvak z zadnjega eurobasketa ter ena najmočnejših reprezentanc na svetu.

Slovenija ni imela sreče pri žrebu skupin, saj je bila izbrana v najtežjo od štirih - v njej so še Grkinje in evropske prvakinje Srbkinje, vseeno pa so slovenska dekleta polna optimizma in želje po dokazovanju. Kapetanka Maja Erkić pred prvo tekmo pravi: "Resda smo skromne, vendar smo v zadnjih letih dokazale, da se lahko kosamo s praktično vsemi evropskimi reprezentancami. Smo neobremenjene, saj nihče nič ne pričakuje od nas, in če se nam bo ponudila priložnost za presenečenje, jo bomo zgrabile z obema rokama."

Tiha želja slovenske reprezentance je ena zmaga v predtekmovanju - najbolj realna je v soboto ob 18. uri proti Grčiji, ki bi pomenila dodatne kvalifikacije za četrtfinale.

"Prva tekma je na papirju najmanj pomembna, a veliko bo odvisno od tega, kako se bodo moje igralke znašle na premiernem nastopu. Taktiko bomo prilagajali med tekmo, saj nas naslednji dan čaka veliko pomembnejši obračun z Grčijo. V vsakem primeru pa se želimo prikazati v čim boljši luči, saj bo veliko oči uprtih v nas," meni selektor Damir Grgić.

Na evropskem prvenstvu na Češkem bo nastopilo 16 reprezentanc. Prvouvrščene iz vsake predtekmovalne skupine se bodo neposredno uvrstile v četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene pa čakajo repasaži. Skupina C, v kateri je Slovenija, se bo križala s skupino D - Latvija, Rusija, Črna gora, Belgija.