900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Že 200.000 obiskovalcev na najvišjem razglednem stolpu v Sloveniji

Deli na:
Že 200.000 obiskovalcev na najvišjem razglednem stolpu v Sloveniji

Iz razglednega stolpa se ob lepem vremenu pogled lahko upre v štiri države, poleg Slovenije, še na Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo - Foto: Boris Cipot

Razgledni stolp Vinarium sredi Lendavskih goric je dve leti po otvoritvi dočakal že dvesto tisočega obiskovalca.

Sreča je hotela, da je v množici, ki je zadnjo septembrsko soboto prišla v Lendavo, da se povzpne na najvišji razgledni stolp v Sloveniji, visok je namreč 53,5 metra, jubilejno, torej 200 tisočo vstopnico kupila družina Bojana Gojkovška iz Maribora.

Foto: Boris Cipot - Anton Balažek, župan Lendave

Seveda so jubilanti iz rok lendavskega župana Antona Balažka prejeli nekaj praktičnih nagrad domače občinske turistične zveze, Term Lendava in agencije Kompas. Dve leti nazaj, bilo je 2. septembra 2015, je Vinarium odprl svoja vrata obiskovalcem. Takrat nam je župan Anton Balažek optimistično dejal, da pričakuje letno do trideset tisoč obiskovalcev. Obisk je presegel tudi njegov optimizem, tudi to z vremenom prijazno zadnjo septembrsko soboto se je proti Vinariumu zgrnila nekaj tisoč glava množica izletnikov.

Foto: Boris Cipot - Jubilejno, torej 200 tisočo vstopnico je kupila družina Bojana Gojkovška iz Maribora

Janez Somi, predsednik občinske turistične zveze Lendava, ki upravlja z Vinairumom, je bil z obiskom zadovoljen, zadovoljni pa so bili tudi ponudniki lokalnih kulinaričnih dobrot in vin z Lendavskih goric. Da so z razglednim stolpom, s katerega se ob lepem vremenu pogled lahko upre v štiri države, poleg Slovenije, še na Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo, v Lendavi zadeli terno priča tudi dejstvo, da je lansko leto Slovenska turistična organizacija prepoznala kot enega najbolj inovativnih projektov v turizmu in jim podelila priznanje Sejalec.

Foto: Boris Cipot - Janez Somi, predsednik občinske turistične zveze Lendava, ki upravlja z Vinairumom

Sicer pa po besedah župana Antona Balažka dodano vrednost turistične ponudbe Lendave poleg termalnega turizma, kuilinarike in vina, iščejo v kulturnem turizmu (samo letos so v galeriji lendavske graščine, kjer so na ogled dela Salvadora Daliya našteli več kot 20 tisoč obiskovalcev), v prijazni in neokrnjeni naravi, primerni za aktivno preživljanje dopusta peš ali s kolesom.

Foto: Boris Cipot - V galeriji lendavske graščine, kjer so na ogled dela Salvadora Daliya našteli več kot 20 tisoč obiskovalcev

»Kar nekaj kilometrov novih kolesarskih poti načrtujemo v dolgovaško-lendavskih goricah,« pravi Balažek, pogled pa imajo usmerjen v leto 2025, ko naj bi Lendava postala Evropska prestolnica kulture.