Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zbogom, Rusija: po porazu proti Angliji skoraj ni več upanja na uvrstitev na SP

Deli na:
Zbogom, Rusija: po porazu proti Angliji skoraj ni več upanja na uvrstitev na SP

Struna ni pustil, da bi se Rashford razigral. - Foto: Profimedia

Slovenska nogometna reprezentanca je v Londonu na predzadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 izgubila proti Angliji z 0:1 (0:0).

Edini gol na tekmi je v tretji minuti sodniškega dodatka dosegel Harry Kane. Izbrance Srečka Katanca zadnja tekma čaka v nedeljo, ko bodo v Stožicah gostili Škotsko.

* Stadion Wembley, gledalcev 61.558, sodniki: Zwayer, Schiffner in Achmüller (vsi Nemčija).
* Strelec: 1:0 Kane (9.).
* Anglija: Hart, Bertrand, Cahill, Stones, Walker, Dier, Henderson, Rashford, Sterling (od 85. Keane), Oxlade-Chamberlain (od 64. Lingard), Kane.
* Slovenija: Oblak, Jokić, Cesar, Mevlja, Struna, Krhin, Rotman (od 79. Matavž), Iličić, Verbič, Bezjak (od 72. Repas), Šporar (od 55. Birsa).
* Rumeni kartoni: Stones; Krhin, Mevlja, Rotman, Struna, Birsa.
* Rdeči karton: /.

Slovenci so s porazom praktično ostali brez možnosti za osvojitev prvih dveh mest v skupini F, ki vodita na SP oziroma v dodatne kvalifikacije. V zadnjem krogu bodo namreč Slovaki, ki imajo po porazu na Škotskem še vedno točko prednosti pred Slovenijo (v nedeljo proti Škotom bo zaradi kartonov manjkal Rene Krhin), gostili odpisano Malto. Angleži pa so se z zmago že prebili na mundial, ki bo v Rusiji.

V skupini F imajo Angleži pred zadnjim krogom tako 23 točk, Škot 17, Slovaki 15 in Slovenci 14.



Katanec je v prvi postavi poskrbel za nekaj sprememb v primerjavi s prejšnjimi tekmami. Tako je na desnem bočnem branilskem položaju zaigral Aljaž Struna namesto Nejca Skubica, kot defenzivni vezist je ob Reneju Krhinu namesto Jasmina Kurtića zaigral Rajko Rotman, namesto Valterja Birse je igral Roman Bezjak, v napadu pa je tokrat od začetka dobil priložnost Andraž Šporar.

Ta postava je v prvem polčasu izpolnila enega od ciljev - ne dobiti zadetka. Uspešno branjenje pa je bilo tudi praktično vse, kar
so pokazali Slovenci, katerih nevarnejšega napada praktično ni bilo. Na drugi strani niso mogli biti zadovoljni niti Angleži, ki so sicer imeli pričakovano pobudo, večjo posest žoge, toda v napadu so delovali precej brez idej.

Oblak je sicer nekajkrat moral posredovati, a noben od strelov ni bil posebej nevaren. V 14. minuti je ukrotil poskus Harryja Kana z dobrih 20 metrov, v 26. minuti je posredoval po strelu Jordana Hendersona z leve strani, v 45. pa še prosti strel Marcusa Rashforda.

Tudi v uvodu drugega polčasa se ni spremenilo nič bistvenega - s tem, da so Angleži delali še več napak, Slovenci pa so še naprej čakali na priložnost za protinapad. Toda tega so v 63. minuti dočakali Angleži, Rashford je imel pred seboj praktično le še Oblaka, a ga hotel premagati z lobom. Ta pa je bil na razočaranje domačih navijačev preslab.

V 65. minuti je po strelu Raheema Sterlinga žogo pred golovo črto odbil Boštjan Cesar, v 68. je z roba kazenskega prostora zgrešil Kane, v 84. minuti pa je za nekaj razburjenja poskrbel Tim Matavž, ki je stekel proti Hartu, a bil za malenkost prepočasen.

V 89. minuti je nekaj razburljivosti v tekmo vnesel še eden izmed navijačev, ki je pritekel na zelenico, že v tretji minuti sodniškega dodatka pa so Slovenci doživeli hladen tuš. Po podaji z desne strani se je pred vrati znašel Kane in iz bližine zadel za peto zmago Angležev na šestih medsebojnih tekmah.