favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zavec proti Lari do četrtega poraza v karieri

Deli na:
Zavec proti Lari do četrtega poraza v karieri

Foto: Reuters

Slovenski boksar Dejan Zavec je v Hialeahu na Floridi vknjižil svoj četrti poraz v karieri. S tehničnim knock outom ga je v 3. rundi supervelterske kategorije premagal Kubanec Erislandy Lara, ki je tako zadržal naslova prvaka WBA in IBO.

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec na dvobojih v Združenih državah Amerike nima sreče. Tokrat je proti 32-letnemu Lari izgubil že v 3. rundi, ko je sodnik po levem direktu Američana dvoboj predčasno prekinil. Lara je sicer svoje delo konkretneje začel že v drugi rundi, ko je Zavcu prav tako z levim direktom že zamajal tla pod nogami. V naslednji rundi je bilo dvoboja konec, saj je glavni sodnik v ringu Telis Assimenios zaradi Zavčeve poškodbe in bolečin v desni rami prekinil dvoboj. Za Zavca, ki kljub porazu ostaja prvak v supervelterski kategoriji verzije WBF, je to četrti poraz v karieri, tretji v ZDA.

Prvič je Ptujčan v profesionalni karieri izgubil 29. septembra 2008 proti Rafaelu Jackiewiczu na Poljskem, potem pa je trikrat priznal poraze čez lužo. V Biloxiju ga je 4. septembra 2011 premagal Andre Berto, 9. marca 2013 je bil v Brooklynu zanj usoden Keith Thurman, tokrat je bil boljši še Lara.

V ZDA živeči Kubanec Lara je doslej boksal 26-krat, zdaj ima 22 zmag, 13 s KO, dva neodločena rezultata in dva poraza. Zavec je v svojih 39 dvobojih doslej dosegel 35 zmag, od tega 19 s KO, en dvoboj se je končal neodločeno, tokrat je zabeležil četrti poraz. Ptujčan je kljub temu ostal prvak po verziji WBF, saj vodstvo tekmovanja ni pristopilo k pogajanjem okoli združevanja pasov. Zaradi tega bo bržkone v karieri boksal vsaj še enkrat.

Zavec je sicer pred dvobojem napovedoval, da se zaveda enega svojih najtežjih dvobojev v karieri. Želel je dokazati, da je na ravni sedem let mlajšega nasprotnika, a je Kubanec že v tretji rundi končal njegove sanje o uspehu v Meki boksa - ZDA.