Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zavec gre v boksarski pokoj: Čas je za nove zmage, tokrat izven ringa

Deli na:
Zavec gre v boksarski pokoj: Čas je za nove zmage, tokrat izven ringa

Foto: Bobo

Slovenski boksar Dejan Zavec se je na Florido odpravil z jasnim ciljem: šokirati svet boksa in v ZDA živečemu Kubancu Erislandyju Lari, številki 1 svetovne supervelterske kategorije in enemu najboljših borcev nasploh, odvzeti naslova svetovnega prvaka po verzijah WBA in IBO. A načrt se ni izšel: Lara je po Zavčevi poškodbi ubranil svoja naslova.

Trdobojec, ki je postavil Slovenijo na zemljevid svetovnega boksa in s svojim "Mr. Simpatikus" pristopom k športu in življenju nasploh postal ljubljenec domačih navijačev, se je po četrtem porazu v profesionalni karieri, v kateri ob 35 zmagah ne pozna klasičnega "knock-downa", kaj šele "knock-outa", odločil za izjemno pomemben korak v svoji karieri.

"V boksu ni skrivalnic. Telo borcu pove, kdaj pride čas ... 23 let je bilo dovolj. Čas je za nove zmage, tokrat izven ringa," je za svoja uradna profila na Facebooku in Twitterju povedal Zavec in se ob tem dotaknil tudi številnih ljudi, ki so bili tako ali drugače del njegove športne zgodbe: "Hvala vsem in vsakemu posebej! Brez vas mi ne bi uspelo priti tako daleč!"

Zavec je že večkrat poudaril, da ga kot športnika zanimajo zgolj največji izzivi. Človek, ki je boks približal ljudem in s svojo zgodbo navdihnil mnoge, je v ta šport, ki ne dopušča napak, zašel relativno pozno, pri 16 letih, in nato dosanjal sanje, kar je dano le redkim izbrancem. Potem ko je leta 2009 v Južnoafriški republiki osvojil naslov IBF svetovnega prvaka v velterski kategoriji in pas nato trikrat uspešno obranil, je temu letos spomladi dodal še pas WBF svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji. Čeprav mu ta pas s porazom proti Lari ni bil odvzet, se je Zavec odločil, da ga ne bo branil.

Ptujčan se v Slovenijo vrača v soboto, ko ga bodo v domačih Juršincih uradno sprejeli navijači, ki so v velikem številu z njim v ZDA odpotovali tudi tokrat. Od kariere profesionalnega športnika se bo Zavec uradno poslovil na posebnem dogodku, podrobnosti o tem pa bo razkril čez nekaj dni.