Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zaradi obtožb posilstev v ZDA odstranjujejo podobe Billa Cosbyja

Deli na:
Zaradi obtožb posilstev v ZDA odstranjujejo podobe Billa Cosbyja

Foto: Reuters

Potem ko so v torek odstranili doprsni kip Billa Cosbja iz hollywoodskega muzeja, so v Philadelphii napovedali odstranitev stenske poslikave s podobo nekoč slavnega, danes neslavnega televizijskega zvezdnika, ki ga več kot 20 žensk obtožuje spolnih zlorab.

Cosby ima vse manj zagovornikov, odkar je prišlo v javnost njegovo priznanje na zaslišanju leta 2005, da je nabavljal opojna sredstva za mlade ženske, s katerimi je želel imeti spolne odnose. Cosby oziroma njegovi odvetniki so doslej ostro zanikali vse obtožbe o spolnih nadlegovanjih, vendar pa je po objavi priznanja to malce težje.

Cosby je priznanje izrekel na sodišču v času tožbe Andree Constand, ki je bila prva s tožbo proti zvezdniku. Zasebna tožba se je končala s plačilom odškodnine in zavezo k molku vseh vpletenih strani.

Constandova je v sredo menila, da bi moralo sodišče objaviti celotno zaslišanje iz leta 2005. Sama je bila o svojem primeru dolgo časa tiho, Cosbjevi odvetniki pa so lahko govorili, da je nedolžen.

Nekdanja manekenka Beverly Johnson, ki trdi, da jo je Cosby spolno nadlegoval v 80. letih prejšnjega stoletja pravi, da so vse žrtve sedaj dobile nekaj zadoščenja.

Skoraj vsi primeri so sicer že zastarali. Policija v Los Angelesu nadaljuje preiskavo manekenke Chloe Goins, ki trdi, da jo je Cosby omamil in posilil leta 2008 v Playboyjevi graščini. Cosbyjevi odvetniki trdijo, da ga takrat sploh ni bilo v Los Angelesu.

Cosbyja je vse težje zagovarjati, vendar ni nemogoče. Na njegovi strani je še igralka Whoopi Goldberg, ki ne verjame v resničnost obtožb. V sredo je dejala, da dobiva grožnje in je zaprosila vse kritike, naj ji dajo mir. "Dokler mu ne dokažejo krivde, je nedolžen. Saj niti še ni šel v zapor ali na sodišče," je dejala na televiziji ABC.

Cosby je bil nekoč, ko je v 80. letih igral družinskega očeta Cliffa Huxtabla v seriji Cosbyjevi, najbolje plačan igralec v ZDA. Danes njegovo podobo umikajo z javnih mest. V torek so jo iz muzeja v Hollywoodu z Disneyjevo tematiko, kmalu pa bo šla stran stenska poslikava v Philadelphii, kjer je Cosby med slavnima Južnoafričanoma Nelsonom Mandelo in Desmondom Tutujem.