urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Magazin

Zaradi dežja prireditev v Kamniku odpadla in mimoidočim so razdelili sto kilogramov kruha

Deli na:
Zaradi dežja prireditev v Kamniku odpadla in mimoidočim so razdelili sto kilogramov kruha

Foto: profimedia

Potem ko so organizatorji zaradi slabega vremena odpovedali današnje dogajanje v okviru 47. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku, jim je ostalo okoli sto kilogramov kruha, namenjenega za pogostitev nastopajočih na povorki.

Kruha niso zavrgli, ampak so ga danes razdelili mimoidočim v Kamniku.

Za odpoved zadnjega dne festivala so se organizatorji 47. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine odločili zaradi prevelikega tveganja, saj obiskovalcem, nastopajočim in udeležencem povorke niso mogli zagotoviti minimalnih standardov za izvedbo kvalitetne prireditve. Dež namreč lahko trajno poškoduje obutev in oblačila udeležencev v povorki, spolzka tla pa so nevarna za konjsko vprego. Ocenili so, da bodo tako najbolje zavarovali dediščino, ki ji je ta festival posvečen.

Ob tem jim je ostalo okoli sto kilogramov sveže pečenega kruha, ki bi ga namenili za pogostitev nastopajočih. Odločili so se, da ga razdelijo mimoidočim, kar so storili danes dopoldne na Glavnem trgu.

"Ljudje so bili za darilo zelo hvaležni, izrazili so obžalovanje nad odpovedjo, hkrati pa se tudi strinjali, da v takšnem vremenu izpeljava tovrstne prireditve ne bi bila smiselna. Po dobri uri je kruha zmanjkalo," so danes sporočili iz Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, kjer so zadovoljni, da jim dragocene hrane ni bilo treba zavreči.