pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zakaj je profesionalni Kärcher visokotlačni čistilnik nepogrešljiv na vsaki slovenski kmetiji

Deli na:
Zakaj je profesionalni Kärcher visokotlačni čistilnik nepogrešljiv na vsaki slovenski kmetiji

V današnjem dinamičnem svetu kmetijskega dela je ključno, da kmetje razpolagajo z učinkovitimi orodji in tehnologijo, ki jim olajšajo vsakodnevne naloge in hkrati izboljšajo učinkovitost ter kakovost opravljenega dela. Medtem ko se tehnološki napredek nenehno razvija, je eden izmed najbolj nepogrešljivih pripomočkov na vsaki slovenski kmetiji profesionalni Kärcher visokotlačni čistilnik. Ta inovativni stroj ni le orodje za čiščenje, temveč postaja nepogrešljiv del vsakdanjega delovnega procesa na kmetiji, saj omogoča učinkovito in temeljito čiščenje različnih površin in naprav.

Čeprav število kmetijskih gospodarstev na območju Slovenije iz leta v leto upada, je teh registriranih preko šestdeset tisoč, od česar jih 5 % živi izključno od kmetovanja, skupno pa na letni ravni ustvarijo 2 % bruto domačega proizvoda. Stanje je zaskrbljujoče, a skupni seštevek vsaj za zdaj zadostuje za pridelavo hrane, s katero je možno oskrbeti večino slovenskega prebivalstva – in to navkljub temu, da Slovenija z nadvse hribovito, razčlenjeno, strmo ter kraško pokrajino kmetijstvu v osnovi ni najbolj naklonjena.

V večji meri kakor poljedelstvo, za katero je ugoden edino Panonski svet, torej Štajerska, je zato prisotna živinoreja, predvsem govedoreja in prašičjereja ter perutninarstvo, manj pa drobnice in konjereja.

Poleg tega Slovenija slovi kot vinorodna dežela, saj se ponaša z najkakovostnejšimi vini, pridelanimi na območju Primorja, Posavja in Podravja, zastopano pa je tudi sadjarstvo.

Ne glede na vrsto kmetovanja velja, da je kmetijstvo v hribovitem svetu v primerjavi s tistim v nižinskem za 30 % manj produktivno, med osnovni težavi, s katerima se sooča slovenski kmet, pa sodita pretirana razdrobljenost kmetijskih površin, kar vodi k pojavu novih, vendar vedno manjših kmetij, in visoko število opravil, zaradi katerih je posameznik preobremenjen.

A si je vezano vsaj na slednje mogoče pomagati.

Rešitev je v čistilnih napravah Kärcher

Nemško podjetje Kärcher, ki ga je leta 1935 ustanovil Alfred Kärcher, je leta 1950 izumilo visokotlačni čistilec, katerega primarna naloga je izboljšati princip čiščenja s pomočjo visokega tlaka, in sicer kjerkoli, tudi ter predvsem na kmetijskih obratih, kjer je čistoča ključna.

Proizvajalec vse od takrat išče inovativne izboljšave, v svojih rezultatih pa združuje udobje, trajnost, zmogljivost in tehnično dovršenost, kar dandanes Kärcher uvršča med vodilna svetovna podjetja s pripomočki za čiščenje.

V Sloveniji znamko že več desetletij zapovrstjo zastopa Kärcher Center Kušljan, ki stavi na uporabniško izkušnjo, zaradi česar se njihovi svetovalci strankam maksimalno posvetijo.

Tudi prvi Kärcher center v Sloveniji je bil odprt prav zaradi prizadevnosti Kärcher Centra Kušljan, pred tem pa je podjetje vodilo prvi servis na območju Balkana, ki deluje še danes, kar je garancija za izpolnjevanje najvišjih zahtev samega proizvajalca, Alfred Kärcher GmbH.

Vse, kar velja vedeti o Kärcher čistilnih napravah še pred nakupom

Visoka kakovost, učinkovitost in ekonomičnost skupaj z vrhunsko čistočo ter skrbjo za okolje brez dvoma veljajo za najvišje cilje vsakega kmetovalca. V primeru da gre za ekološki kmetijski obrat pa je izbira opreme še pomembnejša, saj Evropska unija glede ekološkega kmetovanja narekuje izjemno stroge smernice.

A te, ko gre za Kärcher čistilne naprave, ne predstavljajo nikakršnih težav.

Med osnovne prednosti Kärcher čistilne opreme namreč sodijo:

•    ergonomska oblika ročajev, ki olajša dolgotrajno delo in pripomore k udobju ter dobremu počutju med opravljanjem tudi zahtevnejših del,

•    tehnična dovršenost, zaradi katere se Kärcher naprave le redko pokvarijo, ko pa se to zgodi, lahko opravite servis Kärcher naprav, ki stremi k menjavi izključno nedelujočega dela in ne k nakupu nove naprave,

•    vsestranskost (v pogledu uporabe), saj Kärcher prodajni program obsega različna orodja, pri čemer največ pozornosti tako znotraj hobi kot profesionalnega programa terja visokotlačni čistilec, ki se zadnje čase vse pogosteje uporablja tudi za čiščenje sončnih celic, s katerimi je opremljena marsikatera slovenska kmetija,

•    visoka zmogljivost, in to navkljub majhni porabi vira energije (električni motor, motor na notranje izgorevanje itn.), ter

•    možnost čiščenja brez čistilnih sredstev oziroma z ekološkimi Kärcher čistilnimi sredstvi, kar je še ena od številnih prednosti, ko gre za ekološko kmetovanje.

Kärcher čistilna sredstva

V povezavi s čistilnimi sredstvi Kärcher velja izpostaviti, da profesionalni Kärcher čistilci praviloma čistilnega sredstva ne potrebujejo, ker vroča voda že sama po sebi poskrbi za temeljito čiščenje in odstranitev tudi trdovratne umazanije.

Ko pa gre za prehranske izdelke in živali, se je vendar treba povsem prepričati, da na površinah ni ne bakterij ne virusov, za kar je najbolje uporabiti posebna Kärcher čistilna sredstva, v celoti izdelana na biološki osnovi.

Med vsemi njimi izstopajo:

•    Alkalno sredstvo za predhodno namakanje RM 92 Agri | Kärcher čistilno sredstvo se povsem vpije in zmehča zasušeno gnojnico ter raztopi maščobe, s čimer skrajša čas čiščenja in obenem zmanjša porabo vode, hkrati pa zavre razvoj korozije. Priporoča se predvsem za uporabo v hlevih in mlekarskih obratih.

•    Alkalno peneče čistilo RM 91 Agri | Kärcher čistilno sredstvo je namenjeno odstranjevanju organskega materiala, kakršen je hlevski gnoj, in razstrupljanju maščob, pa tudi zaviranju korozije, kar pripomore k ohranjanju hlevske armature ter priključkov. Priporoča se predvsem za čiščenje hlevov za svinje, govedo in perutnino ter čiščenje molzišč.

•    Kislo čistilo za površine RM 93 Agri | Kärcher čistilno sredstvo zavira razvoj korozije in odstranjuje obloge, kot so vodni kamen, apnenec, rja, mineralni nanosi ter mastna umazanija. Prav zaradi slednje se priporoča predvsem po vzdrževalnih delih in za čiščenje mlekarskih obratov.

•    Aktivno sredstvo za čiščenje RM 81 in RM 41 | Kärcher aktivno čistilno sredstvo ohranja optimalno delovanje strojev in priključkov, posebej takrat, ko so ti obdani s trdovratno maščobo, z olji ali ostanki mineralov, ter preprečuje razvoj korozije, vosek (RM 41) pa, nasprotno, nudi težki mehanizaciji zaščito pred zunanjimi vplivi. Strojem, toliko bolj tistim, ki nekaj časa niso bili v uporabi (za primer mehanizacija za zimska dela), namreč nudi zaščito in lep sijaj.

Vsa Kärcher čistilna sredstva so v celoti biorazgradljiva in ne škodujejo okolju, živalim ali potrošnikom. Skupaj z visokotlačnimi čistilci Kärcher in vsem drugim Kärcher orodjem zagotavljajo popolno čistočo kmetijskega obrata ter delavcem nudijo maksimalno udobje.

Prav našteto je, ko gre za preživetje, odvisno izključno od dela lastnih rok, še kako pomembno.

Kärcher pač misli na vse – na kakovost, trajnost, učinkovitost, udobje, zmogljivost in tehnično dovršenost!