Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zahović odločil večni derbi: Maribor - Olimpija 1:0

Deli na:
Zahović odločil večni derbi: Maribor - Olimpija 1:0

Foto: Bobo

Nogometaši Maribora so v 22. krogu državnega prvenstva v Ljudskem vrtu premagali Olimpijo z 1:0 (0:0).

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 12.000, sodniki, Skomina (Koper), Žunič (Kranj), Vukan (Gornja Radgona).
* Strelec: 1:0 Zahović (51.).
* Maribor: Handanović, Šuler, Pihler, Novaković, Vršič (od 78. Hotič), Kabha, Viler, Palčič, Defendi, Bohar, Zahović (od 74. Tavares).
* Olimpija: Vidmar, Klinar, Štiglec, Mitrović, Ilić, Cretu, Miškić, Alves (od 77. Novak), Boateng (od 62. Avramovski), Benko (od 68. Eleke), Oduwa.
* Rumeni kartoni: Kabha, Defendi; Avramovski.
* Rdeč karton: /.

Nogometaši Maribora so znova zmagali v večnem derbiju. Že pred tekmo so imeli boljši izkupiček, v tej sezoni so v Stožicah prav tako zmagali, medtem ko so doma remizirali. Prvi polčas je potekal bolj v šahovskem ritmu, ekipi sta stavili na taktično igro, nobena pa ni želela preveč tvegati.

Dvoboj so bolje odprli gostje, imeli pobudo in dobro zapirali mariborske poskuse. Prosti strel Olimpije v samem uvodu tekme je bil s kakih 30 metrov premalo natančen. V šesti minuti je Mitja Viler visoko meril v kazenski prostor, Nejc Vidmar pa je bil uspešen v skoku proti Luki Zahoviću. Takoj po prekinitvi, viole so poskrbele za ognjemet in pirotehniko, sta v 10. minuti zapretila Zahović in Milivoje Novaković, a je Nemanja Mitrović žogo izbil. Na začetku 13. minute je glavni sodnik Damir Skomina moral še drugič prekiniti tekmo zaradi ognjemeta na južni tribuni. V 14. minuti je bil nevaren Dare Vršič, a žoge neposredno pred ljubljanskim golom ni dobro zadel.



Ljubljančani so vseskozi pritiskali proti Mariborskemu golu, na levi strani je bil nevaren in hiter Nathan Oduwa, a akcije kljub mnogim igralskim vložkom ni izpeljal do konca. V 29. minuti je Kingsley Boateng odvzel žogo Marku Šulerju, napad Olimpije se je končal s kotom, a je mariborska obramba napad odbila. V 32. minuti so bili pred golom Olimpije nevarni Mariborčani, poskusil je Novaković, Aleks Pihler pa je odbito žogo sprožil čez gol.

Pred mariborskim golom je bilo vroče v 35. minuti, Danijel Miškić pa je meril naravnost v roke Jasmina Handanovića. Dve minuti kasneje je aktualni državni prvak poskusil še enkrat, a je bil Handanović znova na pravem mestu. V 40. minuti je ljubljansko obrambo lepo preigral Zahović, a je Vidmar dobro posredoval. V sodnikovem dodatku je Handanović s pravim košarkarskim skokom žogo komaj odbil čez gol. Obe ekipi sta sicer v taktičnem dvoboju do konca prvega polčasa še poskušali z nekaj napadi, a so bili vsi preveč medli za spremembo rezultata.

Drugi polčas sta ekipi začeli v nespremenjeni postavi. Že prvo resno priložnost pa so domači kronali z zadetkom. Zahović je v 51. minuti poskrbel za veselje vijoličastih in z natančnim strelom po tleh premagal nemočnega Vidmarja. Kmalu zatem so tekmo prekinili navijači aktualnih državnih prvakov. V 75. minuti je z razdalje poskusil Eleke, a Handanović ni imel težav.

V 79. minuti so pred ljubljanskimi vrati lepo kombinirali Dino Hotič, Marcos Tavares in Damjan Bohar, a je slednji z razdalje meril le nekaj centimetrov čez gol Vidmarja. V sodnikovem dodatku so pritisk še naprej vršili Olimpijini nogometaši, a je Šuler v obrambi odigral brez napake, prav tako pa je še naprej dobro branil tudi Handanović in zmaga je ostala pod Kalvarijo.

V naslednjem krogu se bodo Mariborčani 4. marca pomerili v gosteh z Gorico, Olimpija dan kasneje gosti Rudar.