Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Začetek nogometnega SP 2022 20. novembra, finale 18. decembra

Deli na:
Začetek nogometnega SP 2022 20. novembra, finale 18. decembra

Foto: Fifa

Izvršni odbor Mednarodne nogometne zveze je na zasedanju v Zürichu odločil, da bo finale svetovnega prvenstva leta 2022 v Katarju 18. decembra. Walter de Gregorio, tiskovni predstavnik Fife, je novinarjem razkril, da bo turnir v primerjavi z dozdajšnjimi trajal 28 dni in ne 32.

Finale bo tako na katarski državni dan, 18. decembra 2022. Člani izvršnega odbora so se dogovorili, da bo turnir krajši, kot je v navadi, ter bo na sporedu novembra in decembra, a mora to potrditi še delovna skupina Fife, ki se bo še sestala in določila točen spored.

SP v Katarju prvič po letu 1930 ne bo poleti po evropskem času.

"V osnovi je dogovorjeno, da bo turnir trajal manj časa, na primer 28 dni. Delovna skupina, ki skrbi za mednarodni koledar tekem, se bo sestala in dokončala delo," so sporočili iz Fife.

Otvoritvena tekma naj bi bila 20. novembra, vendar datuma Fifa še ni potrdila. Potrjen pa je finale, ta bo 18. decembra. "To je nedelja, mimogrede, v Katarju je to državni praznik, zato je to perfektno. Nato imate še dovolj časa za božične nakupe," je dejal De Gregorio.

Druga možnost za finale je bil 23. december, a je na koncu obveljal 18. december, datum, ki si ga je želel tako predsednik Fife Sepp Blatter kot tudi vodstvo angleške premier league. To pomeni, da ljubitelji otoškega nogometa ne bodo ostali brez tradicionalnega "Boxing Daya" 26. decembra.

Klubi so sicer zaradi spremenjenega urnika želeli denarno nadomestilo, česar pa generalni sekretar Fife Jerome Valcke ni sprejel.