Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za slovo od sezone rekord Zorana Dragića

Deli na:
Za slovo od sezone rekord Zorana Dragića

Foto: Bobo

Zoran Dragić je na zadnji tekmi Miamija v letošnji sezoni severnoameriške lige NBA odlično izkoristil priložnost in dosegel rekordnih 22 točk, medtem ko njegov brat Goran tokrat ni sodeloval pri zmagi v Philadelphii. Z dvema točkama se je od rednega dela tekmovanja poslovil Beno Udrih, njegov Memhpis pa je zaustavil Indiano.

Košarkarji Indiane, ki so nanizali šest zmag zapored, bi na gostovanju v Memphisu z zmago še ujeli nastop v končnici lige NBA, vendar so jim načrte prekrižali domači grizliji, ki so drugo četrtino dobili z 32:17 in na ta način prišli do prednosti trinajstih točk. V nadaljevanju tekme so brez večjih težav nadzirali potek igre ter zmagali s 95:83. Izkazal se je španski reprezentant Marc Gasol, ki je dosegel 33 točk in imel ob tem še trinajst skokov. Z dvema točkama, skokom in ukradeno žogo je v 16 minutah svoj delež prispeval tudi Udrih, ki je bil v začetni postavi Memphisa, ki bo v prvem krogu končnice igral s Portlandom.

Indiani ni šla na roke niti zmaga ekipe Brooklyn Nets nad Orlandom, ki je doma slavila s 101:88, s katero so jo mrežice prehitele v vzhodni konferenci in se kot osma ekipa uvrstila v prvi krog končnice lige NBA. Veliko zaslug za zmago mrežic je imel hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović, ki je tekmo končal pri 28 točkah. Tako Brooklyn kot Indiana sta redni del sezone končala z 38 zmagami in 44 porazi, vendar so bili v medsebojnih dvobojih boljši košarkarji Brookylna.

Za obema ekipama je v vzhodni konferenci sezono končal Miami, ki je uvrstitev v boj za prvaka zapravil z domačima porazoma proti Chicagu in Torontu. Na zadnji tekmi sezone je Miami gostoval v Philadelphii, trener Eric Spoelstra pa se je odločil, da bo priložnost za igro ponudil igralcem s klopi. Tako je na klopi obsedel tudi Goran Dragić, zato pa je prvič v ligi NBA tekmo začel njegov brat Zoran. Slovenski reprezentant je v 41 minutah, kolikor jih je preživel na igrišču, prikazal odlično igro in bil z 22 točkami drugi najboljši strelec svoje ekipe. Več od njega jih je dosegel le Michael Beasley, ki je bil s 34 točkami tudi najboljši strelec tekme. Zoran Dragić je imel met iz igre za dve točki 9:17, za tri točke 3:7, zadel pa je tudi en prosti met iz dveh poskusov. V svojo, do zdaj najbolj bogato statistiko v severnoameriški ligi, je vpisal še tri skoke, dve podaji in ukradeno žogo.

V zahodni konferenci je bilo najbolj vroče v New Orleansu, kjer so domači košarkarji potrebovali zmago, če so želeli na lestvici prehiteti Oklahomo City, ki je v zadnjem krogu imela lahko delo proti najslabši ekipi sezone, Minnesoti. Na tej tekmi se je s 37 točkami izkazal Russell Westbrook. San Antonio, ki je na zadnjih tekmah stopnjeval svojo formo in zmagal kar enajstkrat zapored, je že po prvi četrtini zaostajal za 15 točk. Svojega zaostanka do konca tekme na veliko veselje domačih navijačev ni več uspel nadomestiti. Med najbolj zaslužnimi za zmago New Orleansa s 108:103 in s tem uvrstitev med šestnajst najboljših ekip lige NBA je imel Anthony Davis z 31 točkami in 13 skoki. V ekipi San Antonia je francoski reprezentant Tony Parker tekmo končal pri 23 točkah.

Največ košev so gledalci videli v Oaklandu. Najboljša ekipa rednega dela lige NBA, Golden State Warriors, je s 133:126 premagala Denver Nuggets. Na skorajda že revijalni tekmi se je v domači ekipi izkazal Klay Thompson s 25 točkami. Los Angeles Lakers so se v eni svojih najslabših sezon od svojih navijačev poslovili še z enim visokim porazom. S 23 točkami razlike jih je premagala ekipa Sacramento Kings. Prav tako z visokim porazom je sezono končal tudi New York, ki je bil proti Detroitu popolnoma nemočen. Najbolj razburljiva tekma večera pa je bila v Clevelandu, kjer so domači šele v podaljšku zlomili odpor Washingtona.

Prve tekme prvega kroga končnice bodo na sporedu 18. aprila, Beno Udrih pa bo z Memphisom v Portlandu gostoval dan pozneje.

- pari prvega kroga končnice lige NBA:

Vzhodna konferenca
Atlanta Hawks - Brooklyn Nets
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks
Toronto Raptors - Washington Wizards

Zahodna konferenca:
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans
Houston Rockets - Dallas Mavericks
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs
Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies