Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

William in Kate francosko revijo tožita za 1,5 milijona evrov zaradi objave razgaljenih fotografij

Deli na:
William in Kate francosko revijo tožita za 1,5 milijona evrov zaradi objave razgaljenih fotografij

Foto: Reuters

Britanski princ William in njegova soproga Kate na sodišču zahtevata 1,5 milijona evrov odškodnine zaradi objave fotografij, na katerih se vojvodinja na terasi počitniške hiše sonči "zgoraj brez".

Fotografa sta v okviru sodnega procesa v Parizu zanikala, da bi posnela fotografije, ki so bile leta 2012 najprej objavljene v francoski reviji Closer.

Revija je fotografije para s počitnic v francoski Provansi septembra 2012 objavila kot prva, pri tem pa trdila, da ima ekskluzivne pravice do fotografij, ki naj bi jih posnel profesionalni fotograf. V naslednjih dneh je kljub pozivom britanske kraljeve družine sledila objava v še nekaj revijah, dokler ni sodišče prepovedalo nadaljnje objave.


Sedaj se je v Parizu začelo sojenje, v katerem britanski par zahteva plačilo 1,5 milijona evrov odškodnine. Na nasprotni strani so se znašli predstavnika revije Closer in dva njena fotografa, poleg njih pa še predstavniki lokalne revije Provence, ki je še pred tem objavila na skrivaj posnete fotografije para v kopalkah. Branijo se obtožb kršitve zasebnosti.

Revija Closer nikakor noče razkriti imena fotografa, policija pa se je s prečesavanjem imen hotelskih gostov v bližini vendarle dokopala do dveh fotografov, ki naj bi posnela sporne fotografije. Oba obtožbe zanikata, čeprav sta po objavi fotografij prejela zajetno plačilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot že v času objave je kraljeva družina tudi tokrat potegnila vzporednice z medijskim preganjanjem Williamove matere, princese Diane. V izjavi princa Williama, ki so jo v francoščini prebrali na sodišču, je objavo fotografije svoje soproge označil za še posebej šokantno prav v luči boja njegove pokojne mame s paparaci.