Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Volkswagen: Manj kot ura za odpravo nepravilnosti pri dizelskem motorju

Deli na:
Volkswagen: Manj kot ura za odpravo nepravilnosti pri dizelskem motorju

Foto: Reuters

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen je danes zveznemu uradu za motorna vozila KBA predstavil prve tehnične rešitve za popravilo dizelskih vozil, na katerih je nameščena sporna programska oprema za izpušne pline. Kot trdijo v Volkswagnu, bodo mehaniki nepravilnosti pri dizelskem motorju odpravili v manj kot uri.

"Skupina Volkswagen je KBA predstavila konkretne tehnične rešitve za odpravo nepravilnosti pri motorjih tipa EA-189 s prostornino 1,6 litra in dva litra," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil nemški avtomobilski proizvajalec.

S predstavljenimi rešitvami bo Volkswagen odpravil nepravilnosti pri večini dizelskih motorjev s sporno programsko opremo za izpušne pline, za motorje s prostornino 1,2 litra pa bo tehnične rešitve, ki naj bi zahtevale le poseg v programsko opremo, predstavil konec meseca.

Pri dizelskih motorjih s prostornino 1,6 litra bo Volkswagen nadgradil obstoječo programsko opremo, hkrati pa v motor vgradil transformator toka. Poseg bo terjal manj kot eno uro, zagotavljajo v Volkswagnu. Še manj časa, približno pol ure, bo vzel poseg pri motorjih z dvolitrsko prostornino, saj bo terjal le poseg v programsko opremo.