ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Voditelj televizije NBC Brian Williams v težavah zaradi laganja

Deli na:
Voditelj televizije NBC Brian Williams v težavah zaradi laganja

Foto: YouTube

Znani voditelj ameriške televizije NBC Brian Williams se je v četrtek opravičil zaradi trditve, da je bil leta 2003 v Iraku v smrtni varnosti, vendar njegovih težav ni konec, saj so začeli preverjati tudi druge njegove zgodbe s terena. Vse več je tudi, zahtev naj ga televizija NBC odpusti.

Med tistimi, ki zahtevajo zamenjavo v sedežu glavnega voditelja večernih novic televizije, je glede na nekatera medijska poročila tudi Williamsov predhodnik legendarni Tom Brokaw.

55-letni Williams je trdil, da je njegov helikopter, v katerem je leta 2003 letel nad Irakom, zadela raketa, kar je videl ali doživel le sam. Pilot in drugi potniki so videli, da je bil zadet drug helikopter, Williamsov pa se je le malce zatresel.

Vodstvo televizije NBC za zdaj vztraja pri Williamsu, drugače pa je z njegovimi sodelavci, predvsem vojnimi novinarji, ki ga imajo za sedežnega generala in njegovo bahanje razumejo kot povsem neodpustljivo. Na svoj račun so prišli ameriški komiki, ki si ga neusmiljeno privoščijo, začele pa so se tudi preiskave o njegovem poročanju v času orkana Katrina, ki je leta 2005 razdejal Louisiano in New Orleans.

Williams je leta 2005 poročal, da je videl, kako mimo njegovega mondenega hotela, v katerem je prebival v francoski četrti New Orleansa, voda odnaša truplo. Drugi, ki so bili isti čas v New Orleansu, sedaj opozarjajo, da v francoski četrti trupel v vodi ni bilo, ker je tam teren dovolj dvignjen, da ni bilo hudih poplav.

Fotografije iz tistega časa kažejo, da je bila okrog hotela Ritz Carlton voda, vendar ni jasno, kako globoka. V pogovoru leta 2006 je povedal, da je premagal neurje skupaj z ljudmi, ki so kasneje umrli na športnem stadionu Superdome. Drugi poročevalci sedaj pravijo, da Williamsa v najhujšem času pomanjkanja ni bilo med begunci Superdoma, ki so več dni čakali na pomoč.

Tudi če bi bi bil tam, pomanjkanja ne bi trpel. Televizije NBC je imela pri dvorani hrano, pijačo in tudi zasebne varnostnike, ki so poskrbeli, da je bilo to na voljo le zaposlenim.

Televizija NBC je sprožila notranjo preiskavo Williamsovih preteklih poročanj, ta pa je v četrtek glede Iraka dejal, da ne ve, zakaj je povedal, da je bil v napadenem helikopterju. 75-letni Brokaw je medtem zanikal medijska poročila, da bi zahteval, naj NBC odpusti Williamsa in sporočil, da je to odločitev za televizijo in Williamsa.