stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vlada sramotno podcenjuje zlate košarkarje: dala bi jim pol manj, kot je sebi nakazala za referendum

Deli na:
Vlada sramotno podcenjuje zlate košarkarje: dala bi jim pol manj, kot je sebi nakazala za referendum

veselje košarkarji - Foto: Reuters

"Neustrezno, sramotno, podcenjevalno in še kaj hujšega!" so v zavodu za politično kulturo Dobra država udarili po vladi, ki bo košarkarje za zlato na evropskem prvenstvu nagradila z "dodatnimi" 50.000 evri.

Teh 50 tisočakov je kot bonus k prvotni nagradi 17.000 evrov, ki košarkarjem pripada po pravilnikih, a so se na ministrstvu za izobraževanje očitno zavedli, da gre za smešno nizko vsoto, še posebej ob stroških izleta Mira Cerarja in ministrov v Carigrad na košarkarski finale. Ministrica in predsedniška kandidatka SMC Maja Makovec Brenčič je nato temu hitro dodala še »izrednih« 50.000 evrov, vendar to predstavlja komaj polovico vsote, ki si jo je Cerarjeva vlada nakazala za kampanjo ob referendumu o zakonu o drugem tiru.

»Slovenski šport namesto političnih drobtinic in izkoriščanja uspehov športnikov v politične namene potrebuje ureditev sistemskega financiranja, tega pa vlada Mira Cerarja v treh letih ni bila sposobna urediti,« obtožujejo v Dobri državi. Razvoj mladih športnikov je zanemarjen, športniki, ki jim zaradi poškodb ali drugih okoliščin ni bilo dano uspeti, so prezrti. Obenem dopušča, da milijoni evrov za financiranje športa nenadzorovano odtekajo v tujino, saj zaradi lobijev okoli razpadajočega zasebnega podjetja Športna loterija ni uspela sprejeti novele zakona o igrah na srečo, ki bi lahko zagotovila stabilnejše financiranje Fundacije za šport, vladi očitajo v zavodu.