pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

(VIDEO) Sledi korakov: Trboveljčanko je ljubezen peljala v Beograd

Deli na:
(VIDEO) Sledi korakov: Trboveljčanko je ljubezen peljala v Beograd

Igor Gošte v pogovoru s Stanislavo Radunović - Foto: Matjaž Lavrič

Naša tokratna sogovornica Stanislava Radunović se je rodila v trboveljski družini Cestnik. V prvem delu oddaje nam je predstavila življenje v sedemčlanski družini ob očetu rudarju in mami gospodinji.

Oba dela oddaje sta bila posneta v prijetnem okolju na vrtu ob hiši, od koder je lep pogled na nekoč v marsičem drugačno rudarsko in industrijsko mesto Trbovlje. Ponosno se spominja, kako je njen oče gradil hišo in kako so mu pri tem pomagali otroci.

Marsikaj zanimivega je povedala tudi o otroških igrah, o skrbi za živali, ki so bile vedno del njene družine. Bolj kot ne se je takrat vse dogajalo zunaj, kar je v marsičem drugačno od današnjih časov. Med lepimi spomini ji ostaja tudi Miklavževanje, ki je bilo v njenih otroških letih bolj uveljavljeno kot novoletne obdaritve dedka Mraza.

Zanimiva je tudi njena šolska pot. Že zgodaj se je namreč odločila, da bo njeno življenje povezano z otroki. Zato ne čudi, da se je vpisala v celjsko pedagoško gimnazijo. A ljubezen do postavnega Lazarja Radunovića, ki ga je spoznala na Jadranski obali, jo je peljala v Beograd, kjer je dokončala študij, si ustvarila družino in dolga desetletja kot učiteljica poučevala otroke.

Foto: Matjaž Lavrič - Stanislava Radunović se je rodila v trboveljski družini Cestnik

V prvem delu pogovora je spregovorila tudi o tem, kako so jo sprejeli Beograjčani in tudi, kako se je v tem takrat največjem jugoslovanskem mestu znašla in uredila življenje.

Drugi del bomo objavili čez nekaj dni. V njem boste lahko prisluhnili še njenemu pripovedovanju o razpadanju Jugoslavije, o tem, kako je doživela bombandiranje Beograda, kako je sodelovala na protestih proti režimu Slobodana Miloševiča, o delu v medijih in o svoji vrnitvi v domovino.