Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

VIDEO: Po prometni nesreči v Hongkongu denar letel po zraku

Deli na:
VIDEO: Po prometni nesreči v Hongkongu denar letel po zraku

Foto: YouTube

Hongkonška policija je včeraj na javnost naslovila poziv, naj vrnejo za več kot milijon evrov hongkonških dolarjev, ki so jih nekateri odnesli po prometni nesreči kombija, ki je prevažal 35 milijonov hongkonških dolarjev (3,7 milijona evrov).

Prometna nesreča se je zgodila v času kosila na eni najbolj prometnih cest v četrti Wan Chai na otoku Hongkong, poroča britanska BBC.

Povzročila je resno motnjo v prometu, saj so ljudje ustavljali avtomobile in jih puščali sredi osempasovne ceste, da bi s tal pobrali bankovce, ki so se ob nesreči razleteli iz kombija. Na posnetkih je videti številne bankovce, raztresene po cesti in ljudi, ki jih pobirajo.

Za okoli 15 milijonov hongkonških dolarjev so pobrali, še preden je na kraj nesreče prispela policija in območje zavarovala. Sporočila je, da so uspeli zbrati bankovce za okoli 20 milijonov hongkonških dolarjev (2,11 milijona evrov). Ljudi so pozvali, naj čim prej vrnejo denar, saj bo sicer šlo za resno kaznivo dejanje kraje.

Priče so povedale, da so bili na cesti ob posameznih bankovcih raztreseni tudi v plastiko zaviti svežnji bankovcev za 500 hongkonških dolarjev (okoli 52 evrov). Ena od prič je za časnik South China Morning Post povedala, da je videla "vsakdanjo hongkonško damo", kako je v naročju odnesla vsaj deset svežnjev z bankovci.