Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

(VIDEO) Nov nori šov fenomenalnega Luke Dončića

Deli na:
(VIDEO) Nov nori šov fenomenalnega Luke Dončića

Foto: YouTube

Luka Dončić je k zmagi Reala nad Barcelono (87:75) v 12. krogu Evrolige na španskem el clasicu prispeval 16 točk, imel je sedem podaj in šest skokov. Njegov statistični indeks je bil 26.

To je bil nov šov slovenskega košarkarskega najstnika Luke Dončića. Še posebej je navdušil z dvema potezama. Najprej je ob koncu tretje četrtine, ko je z metom prek skoraj celega igrišča povečal prednost Reala na 68 proti 52. Navijači so povsem ponoreli.

Nato je pri vodstvu Reala 80 proti 71, ko je do konca tekme ostalo še tri minute in štiri sekunde poskrbel za akcijo tekme. Žogo je popeljal prek igrišča. Kril ga je Viktor Claver, nekdanji NBA igralec pri Blaterjih iz Portlanda. Tik pred črto, ki označuje met za tri točke, se je sunkovito ustavil. Claver se je podrsal kot na ledu in bi padel, če se ne bi z desno roko naslonil na parket.

Dončič je spet trznil s telesom naprej, Claver pa je šel proti njemu. Mislil je, da bo metal. A se je uštel. Dončić si je žogo z levo roko bliskovito podal na desno, zaobšel Claverja, ki se je znova znašel „na ledu“. Tokrat si je moral pomagati z obema rokama. Dončić je nato pod koš mirno podal Felipe Reyesu, ki je dosegel svoji novi dve točki izmed 14, kolikor jih je zbral na koncu. Dvorana je dobesedno eksplodirala od navdušenja.

Madridčani so z zmago nad Barcelono prekinili črno serijo, saj so na zadnjih sedmih evroligaških tekmah izgubili kar šestkrat.