hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Več kot dva tisoč varnostnikov bo čuvalo Jana Oblaka in kolege

Deli na:
Več kot dva tisoč varnostnikov bo čuvalo Jana Oblaka in kolege

Atletico in Real se merita v polfinalu Lige prvakov. - Foto: Profimedia

Več kot dva tisoč varnostnikov bo skrbelo za red na prvi polfinalni tekmi lige prvakov, v kateri se bosta v torek, 2. maja, na madridskem derbiju pomerili ekipi Reala in Atletica, je včeraj sporočila madridska lokalna vlada.

"Glede na to, da tekme v ligi prvakov veljajo za tekmo visokega tveganja, bomo povečali število varnostnikov," je v svoji izjavi zapisala lokalna vlada španskega glavnega mesta.

Tako bo število varnostnega osebja številčnejše, kot je bilo na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov, ko je Real gostil Bayern München in ko je prišlo med polčasom do posredovanja madridske policije na delu tribun, kjer so bili navijači gostujoče ekipe. Do spopadov je teden dni pred tem prišlo tudi na tekmi med Atleticom in angleškim Leicestrom, ko je bilo osem gostujočih navijačev obsojenih na štiri mesece zaporne kazni.

Za razliko od španske lige, ko je navijačem Atletica dodeljeno le nekaj sto vstopnic, bo Jana Oblaka in soigralce na stadionu Santiago Bernabeu po pravilniku Evropske nogometne zveze (Uefa) spremljalo štiri tisoč njihovih navijačev.

Do povečanja varnosti je prišlo tudi zaradi ukrepov Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je po bombnem napadu na avtobus Borussie Dortmund pred domačo tekmo z Monacom napovedala, da bodo morali klubi zanjo še bolj poskrbeti.