Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V zakulisju - Roman Kukovič: Ta vlada naj začne gledati, kaj govori in kaj dela (VIDEO)

Deli na:
V zakulisju - Roman Kukovič: Ta vlada naj začne gledati, kaj govori in kaj dela (VIDEO)

Igor Gošte in Roman Kukovič - Foto: Igor Gošte

Pred vami je še 2.del pogovora z novinarjem in pisateljem Romanom Kukovičem. Pogovor se je nadaljeval s pripovedovanjem o njegovem delovanju v medijih, sogovornik pa se je dotaknil tudi politike in pandemije.

Dejal je: "Spomnim se besed ministra za delo in predsednika vlade, ki sta zagotavljala, da imamo pripravljeno bolnišnice, ekipe, da imamo dovolj zaščitne opreme, da so vsi programi pripravljeni, da vedo, kako bo s šolstvom... Zdaj smo novembra in vidimo, kaka je situacije. Na tem področju se ni naredilo nič. Še celo tako je, prej v prvem valu, ko je bil ves svet presenečen, bi novi predsednik vlade Janez Janša prejšnjega Marjana Šarca ovadil, ko je bilo 30 okuženih, da je on kazensko odgovoren. Na dan, ko to snemava, pa je bilo 40 mrtvih. A sedaj pa ne bo nihče kazensko odgovarjal? Ta vlada naj začne gledati, kaj govori in kaj dela." Ob tem omeni tudi slab način vladne komunikacije z javnostjo in predstavi svoj pogled na t.i. "žvižgače".


Osrednji del oddaje je bil namenjen Romanovem literarnem ustvarjanju. Predstavil je dve knjigi, ki sta izšli pri Založbi Primus: Alah pod Sv.Trojico, ki govori o migracijah in Tisti njihovi srebrni glasovi, ki govori o mladinskem pevskem zboru Trboveljski Slavčki. Predstavil je tudi knjige, ki so izšle pri založbi Škržat iz Lavande in zbirke novel. Zadnja literarna dela mu je izdala založba Maks Viktor: Poljub z okusom timijana, politično zgodovinski triler Lahko noč, tovariš Stalin, pri tej založbi bo v teh dneh izšel ponatis mladinskega romana Trtinijev ključ in triler Gospodar pekla. Naš tokratni gost je zagotovo odličen sogovornik, takšen je tudi pisatelj.

Foto: Igor Gošte - Knjige Romana Kukoviča