benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V taboru Mazejeve razočaranje: "To ni bil njen dan."

Deli na:
V taboru Mazejeve razočaranje: "To ni bil njen dan."

Foto: Bobo

Tina Maze je na veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku zasedla peto mesto in prvič na četrti tekmi na prvenstvu ostala brez odličja. Pred tem je že osvojila dve zlati in srebrno medaljo. Dejala je, da jo še vedno boli koleno in da ne more iti vedno vse gladko.

"Danes nisem bila sto odstotna. Borila sem se, razlike so bile, razen na prvem mestu, dokaj majhne. Najboljše so smučale 'na glavo' in z občutkom, meni ga je malo manjkalo in težko je biti na ta način zraven," je ocenila Mazejeva.

Že po prvi vožnji je imela na četrtem mestu za vodilno in poznejšo zmagovalko Avstrijko Anno Fenninger sekundo in desetinko zaostanka. "Že po prvi vožnji sem bila razočarana z nastopom. Morala bi smučati bolje, tako kot je to naredila Anna Fenninger. Mogoče nisem dobro ocenila proge in je bilo zato tako velik zaostanek."

Prvo progo je postavil njen trener Valerio Ghirardi. "Malo smo se pogovarjali o postavitvi pred tekmo, ampak progo je potrebno odpeljati, ne glede na to, kdo jo postavi," pojasnila Mazejeva.

Že pred kombinacijo je imela težave z desnim kolenom. "Koleno me še vedno boli, tudi od kombinacije naprej. Zato imam malo slabši občutek na desni nogi. To me moti, toda to je del igre, ne more biti vedno vse gladko."

V soboto jo čaka še slalomska preizkušnja. "Slalom bo OK," je kratko napovedala Mazejeva.

Povsem brez besed in vidno razočaran je ciljni prostor zapustil Ghirardi. Fizioterapevtka Mazejeve Nežka Poljanšek je imela podobne občutke in je za razliko do prejšnjih dni zelo redkobesedno ocenila nastop Mazejeve: "Koleno je dokaj dobro, samo danes ni bil njen dan."