stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Stožicah danes legendarni Bob Dylan

Deli na:
V Stožicah danes legendarni Bob Dylan

Foto: Reuters

V Stožice nocoj prihaja ameriški pevec in kantavtor Bob Dylan, ki s svojo zasedbo na turneji predstavlja album Shadows in the Night. Na svoj najnovejši izdelek je glasbenik uvrstil priredbe priznanih skladb, med katerimi so Autumn Leaves, Some Enchanted Evening, The Night We Called It a Day in I'm a Fool to Want You.

Dylan je s svojimi albumi in številnimi že skoraj ponarodelimi skladbami narekoval ne le glasbeni, temveč celoten družbeni tempo 60. let minulega stoletja. Vse do danes je ohranil status vrhunskega avtorja glasbe in besedil.

Zadnji album je že v prvem tednu zakraljeval na vrhu rock lestvice Billboarda. Dylan je pri 73. letih postal najstarejši glasbenik, ki se mu je uspelo uvrstiti na prvo mesto lestvice.

Robert Allen Zimmerman je svojo glasbeno pot kot Bob Dylan začel v Greenwich Vilageu. Na glasbeno sceno je prodrl leta 1963 z drugim albumom The Freewheelin' Bob Dylan, ki je z izrazito politično-protestno in družbeno-kritično vsebino močno zaznamoval tedanjo ameriško kulturo.

Dylan je v svoji karieri raziskoval raznovrstne ameriške tradicije in glasbene žanre, ki jih je pogosto spajal z angleško, irsko in škotsko folk glasbo. Nastopa s kitaro, bas kitaro, klavirjem in orglicami. Od poznih 80. let ga na turnejah spremljajo različni glasbeniki.

V Sloveniji je nastopil že trikrat, leta 1991 in 1999, nazadnje pa junija leta 2010.