mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Slovenskem mladinskem gledališču o utopijah in vsem aktualnem

Deli na:
V Slovenskem mladinskem gledališču o utopijah in vsem aktualnem

Boštjan Narat - Foto: SMG

V Slovenskem mladinskem gledališču bosta v oktobru dva zanimiva dogodka: pogovor o aktualnem dogajanju s Svetlano Slapšak ter Utopija-anti-utopija, pogovor o prihodnosti človeštva.

Dežela pridnih so v Slovenskem mladinskem gledališču naslovili pogovorne večere v Klubu Mladinskega. V prvem se bo Erik Valenčič 17. oktobra ob 20. uri zvečer pogovarjal s Svetlano Slapšak, kritičarko, znanstvenico, antropologinjo in doktorico antičnih študij, kolumnistko Večera, zlasti pa angažirano in kritično intelektualko širokih obzorij. Beseda bo tekla o vsem aktualnem – o vsem tukaj in zdaj, gotovo pa ne bodo umanjkale poglobljene, duhovite in pronicljive vzporednice z drugod in nekdaj.

Foto: Sandi Fišer/SMG - Klub Mladinsko

V drugem večeru 27. oktobra ob 20. uri v Klubu Mladinskega bodo tema pogovora Utopije in antiutopije. Obe imajo dolgo zgodovino. Človek je pač že od nekdaj tudi bitje prihodnosti in svojo prihodnost že od nekdaj misli. Morda bi bilo bolje reči, da jo sluti, a ta slutnja hoče biti izrečena, nemalokrat prav skozi utopijo ali njeno temno sestro dvojčico. Kako misliti utopijo danes? Kako jo razumeti v kontekstu literature, gledališča, politike in družbene stvarnosti? Medtem ko v Mladinskem nastaja predstava Gospodar po motivih Goldingovega Gospodarja muh, bosta ta in še mnoga druga vprašanja osvetljevala Neda Pagon in Andraž Teršek, pogovor pa bo vodil Boštjan Narat.