Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Parizu že primanjkovalo dresov PSG z Neymarjevim imenom in številko

Deli na:
V Parizu že primanjkovalo dresov PSG z Neymarjevim imenom in številko

Foto: Profimedia

Dan po prihodu v Pariz je Brazilec Neymar, udeleženec najbogatejšega prestopa v nogometni zgodovini, že pomahal svojim novim privržencem.

Pred prvo tekmo PSG v novi sezoni ga je klub uradno predstavil na stadionu Park princev, na njegov prvi nastop v dresu moštva iz francoske prestolnice pa bo treba še nekoliko počakati.

Neymar je v petek ob prihodu v Pariz sicer dejal, da je pripravljen takoj, že na včerajšnji prvi tekmi francoske lige v sezoni 2017/18, stopiti na igrišče, toda na tekmi z Amiensom je bil vendarle še gledalec. Vseh potrebnih dokumentov ob prestopu Brazilca iz Španije namreč klub iz Pariza še nima, kljub temu pa so navijači enemu največjih nogometnih zvezdnikov na svetu pripravili zelo evforičen sprejem.

"Presrečen sem, da sem tukaj. Pariz je magično mesto, jaz pa obljubljam, da bom poskrbel za lovorike. Veselim se novih izzivov, želim si nekaj velikega," je navijače navdušila njihova nova desetica, potem pa je Neymar ob spremljavi ognjemeta naredil še krog po zelenici in pozdravljal navijače.



Že prvi dan so v uradnih trgovinah kluba prodali 10.000 dresov z njegovim imenom in številko (in zaslužili milijon evrov), po izračunih nekaterih francoskih medijev bodo v klubu, če se bo takšen trend nadaljeval, že v dobrem letu zaslužili vseh na videz astronomskih 222 milijonov evrov, kolikor jih je stala odškodnina Barceloni. Na včerajšnji tekmi je bilo na stadionu 45.000 navdušenih navijačev, ki naj bi po optimističnih ocenah v klubu kupili še vsaj 15.000 dresov z imenom Neymar Jr. in številko 10. V navijaških trgovinah so včeraj zjutraj, ob pomanjkanju dresov in zaradi velikega števila kupcev, celo omejili nakup na le en kos zdaj očitno najbolj iskanega oblačila v mestu na osebo ...

Neymarjev uradni pariški začetek bo tako verjetno pomenila tekma z Guingampom 13. avgusta.

Njegovo obljubo navijačem o lovorikah pa je zelo resno vzel tudi predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi: "Danes je z nami velik zvezdnik, odličen nogometaš. Zdaj pa je čas, da začnemo trdo delati in zbirati lovorike."