mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V osmini finala lige prvakov Real Madrid proti PSG

Deli na:
V osmini finala lige prvakov Real Madrid proti PSG

Evropska nogometna zveza (Uefa) je na svojem sedežu v Nyonu izžrebala pare osmine finala lige prvakov. Branilec naslova Real Madrid se bo za vstop v četrtfinale meril s Paris St. Germainom. Eden derbijev tega dela tekmovanja bo tudi obračun Chelseaja in Barcelone.

Preostali pari so Juventus - Tottenham, Basel - Manchester City, Porto - Liverpool, Sevilla - Manchester United, Šahtar Donjeck - Roma in Bayern München - Bešiktaš.

Ena izmed poslastic osmine finala bo obračun Reala in PSG. Kluba sta se doslej srečala šestkrat, oba sta zmagala po dvakrat, dvakrat pa sta se razšla brez zmagovalca. "Mislim, da je žreb dober. Verjamemo, da se lahko zoperstavimo Realu. Da v ligi prvakov narediš nekaj velikega, moraš premagati najboljše klube. Osmina finala je prava za igranje takšnih tekem. Pokazati bomo morali svoj karakter, taktične sposobnosti in talent. Slednji je zelo pomemben," je po žrebu povedal trener PSG Unai Emery.

Emilio Butragueno, eden direktorjev pri Realu, pa je dejal: "Ta tekma bi kaj lahko bila tudi finalna glede na moč obeh moštev. A žreb je poskrbel, da bo eden od teh že v tej fazi končal tekmovanje. PSG je močnejši iz leta v leto, v skupinskem delu je igral brez napak in ima ogromen potencial."

Chelsea in Barcelona sta se v evropskih tekmovanjih merila 12-krat, vsakokrat v ligi prvakov. Chelsea ima štiri zmage, Barcelona pa tri. Nazadnje sta se ekipi merili v polfinalu sezone 2011/12, Chelsea je napredoval s skupnim izidom 3:2.

"Vedeli smo, da obstaja velika verjetnost, da bomo dobili prav Chelsea. To je dobrodošlo. Če hočeš biti prvak, moraš premagati vsakogar. To bo izjemen obračun. Vanj bomo vstopili optimistično, samozavestno in z veliko željo po napredovanju," je pojasnil eden direktorjev Barcelone Guillermo Amor.

Na drugi strani direktor Chelseaja David Barnard poudarja: "Z Barcelono smo odigrali že kar nekaj zanimivih tekem. Tekmec se mora zavedati, da imamo v svojih vrstah veliko uspešnih nogometašev, ki so dobili pomembne evropske dvoboje. Ne smejo nas podcenjevati."

Eden tistih dvobojev, ki bo prav tako imel veliko pozornosti je tudi obračun Tottenhama in Juventusa. Kluba se v evropskem tekmovanju še nista srečala, pred sezono pa je na prijateljski tekmi na Wembleyju londonski klub zmagal z zadetkoma Harryja Kana in Christiana Eriksena. "Pripravljeni smo na to. London kliče," je na družbenem omrežju Twitter zapisal nogometaš Juventusa Claudio Marchisio.

Bayern se je z Bešiktašem srečal dvakrat, in sicer v skupinskem delu sezone 1997/98, ko je obakrat slavil z 2:0. Šahtar je premagal Romo v osmini finala sezone 2010/11, v Rimu je slavil s 3:2, doma pa s 3:0. Sevilla in Manchester United še nista igrala med seboj, tako kot ne Manchester City in Basel. Porto in Liverpool pa sta se merila štirikrat, Liverpool je zmagal dvakrat, dve tekmi pa sta se končali z neodločenim izidom.

Prve tekme bodo 13. in 14. ter 20. in 21. februarja, povratne pa 6. in 7. ter 13. in 14. marca. Četrtfinalne tekme bodo 3. in 4. ter 10. in 11. aprila, polfinalne 24. in 25. aprila ter 1. in 2. maja, finale pa bo 26. maja v Kijevu.

* Pari osmine finala:
Juventus - Tottenham
Basel - Manchester City
Porto - Liverpool
Sevilla - Manchester United
Real Madrid - Paris St. Germain
Šahtar Donjeck - Roma
Chelsea - Barcelona
Bayern München - Bešiktaš