900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Dolu so obnovili rolkarsko stezo in upajo, da dobijo še kakšno Petro Majdič

Deli na:
V Dolu so obnovili rolkarsko stezo in upajo, da dobijo še kakšno Petro Majdič

V občini Dol pri Ljubljani so ponosni na rojakinjo, smučarsko tekačico Petro Majdič, in želijo vzgojiti še kakšnega uspešnega športnika.

V ta namen pospešeno gradijo rolkarsko stezo, ki bo tekaškim smučarskim klubom služila za treninge, uporabljali pa jo bodo lahko tudi rekreativci. Dela naj bi bila zaključena v naslednjem letu.

Občina Dol pri Ljubljani bo 2,5 metra široko in 1847 metra dolgo rolkarsko stezo uredila v naselju Zaboršt. Trenutno že potekajo dela, ki obsegajo rekonstrukcijo precej dotrajane in preozke javne poti ter izgradnjo steze za mešani promet in rekreacijske rolkarske steze, so pojasnili za STA. Še letos nameravajo dokončati prvi fazo projekta, v celoti pa naj bi bila dela končana leta 2018.

S projektom, vrednim 238.000 evrov, je občina lani uspešno kandidirala na razpisu Fundacije za šport. Ta bo v treh letih skupaj prispevala 57.120 evrov, je razvidno iz spletnih strani agencije.

Rolkarska steza v Zaborštu bo olajšala treninge mlajšim članom lokalnega smučarskega tekaškega kluba, ki zdaj za vožnjo na treninge preživijo v kombiju pogosto tudi po dve uri dnevno. Poleg tega pa bo omogočila varno in kakovostno rolkanje rekreativnim športnikom in posledično tudi promocijo teka na smučeh v občini Dol pri Ljubljani.


Če se pomaknemo nekoliko bolj proti vzhodu, namerava občina v manjšem naselju Kamnica urediti del prav tako dotrajane javne poti, ki poteka iz Kamnice in Petelinj proti naselju Podgora. Gre za ureditev oz. rekonstrukcijo približno 300 metrov javne poti z izvedbo sočasne gradnje vodovodnega omrežja. Na tem delu je namreč obstoječe vodovodno omrežje preobremenjeno in ne omogoča priključitve morebitnih novogradenj na vodovodno omrežje.

Naslednji večji projekt je sanacija cest v občini Dol pri Ljubljani, obsega pa rekonstrukcije posameznih odsekov lokalnih cest in javnih poti, ki veljajo za pomembnejše povezave med naselji ali pa po njih vozi šolski avtobus. Večina poškodb, ki se bodo sanirale, je nastala zaradi preobremenjenosti infrastrukture ter neustrezne izvedbe cest v preteklosti, so pojasnili na občini.

V sklopu te sanacije načrtujejo rekonstrukcijo lokalne ceste Ljubljana - Brinje - Videm - Dolsko v Beričevem, sanacijo lokalne ceste Kamnica - Vinje - Dolina, sanacijo lokalne ceste Dolsko - Laze - Kresnice - Litija v Lazah in sanacijo dela javne poti v Senožetih. Občina je to jesen sanirala tudi del javne poti v Lazah, kjer so dela obsegala sanacijo večjih posedkov na javni poti.

Kot zadnji večji projekt pa na občini izpostavljajo še rekonstrukcijo lokalne ceste Ihan - Selo, kjer so položili elektro-kabelsko kanalizacijo, občina pa namerava še letos rekonstruirati del odseka v dolžini 900 metrov.

Občina Dol pri Ljubljani je sicer letos uspešno sanirala tudi dva večja plazova v Križevski vas, izvedla sanacijo dela lokalne ceste v Beričevem pri pokopališču z izgradnjo avtobusnega postajališča in uredila zunanjost pred kulturnim domom v Dolskem z izgradnjo pločnika in rekonstrukcijo javne poti.