1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uroš Zorman besen na EHF: Prestavitev finala Lige prvakov na december je neumna, nelogična, nesmiselna

Deli na:
Uroš Zorman besen na EHF: Prestavitev finala Lige prvakov na december je neumna, nelogična, nesmiselna

Foto: Nikola Miljković

Nekdanji vrhunski rokometaš Uroš Zorman je v intervjuju za Dnevnik odločitev Evropske rokometne zveze (EHF), da zaključni turnir rokometne lige prvakov prestavijo na 28. in 29. december, označil za neumno, nelogično in nesmiselno.

Zdajšnji pomočnik slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa, s katerim sta Slovenijo na zadnjem evropskem prvenstvu vodila do četrtega mesta, je okrcal EHF in dejal, da je odločitev skregana z zdravo pametjo.

"Letošnjo sezono, tudi evropsko, bi morali že zdavnaj uradno končati. Ne glede na to, da bodo nekateri zadovoljni, drugi pa ne, ampak nikoli ni mogoče vsem ugoditi," je pristavil v intervjuju in dodal, da preložitve tekem in tekmovanj iz letošnje sezone niso rešitev, ker se naslednja nato ne bi mogla začeti normalno, kar kaže tudi primer zaključnega turnirja najboljše četverice v elitnem klubskem tekmovanju.


"Zelo veliko igralcev bo s 1. julijem že v novih klubih in EHF še vedno ni razjasnil, za koga bi lahko igrali v 'final fouru', za sedanji ali prihodnji klub. A EHF trmoglavo vztraja pri svojem, saj se boji velikih denarnih izgub zaradi podpisanih pogodb, ki jih mora - ne glede na žrtve - izpolniti," pravi Zorman, ki poudarja, da se rokomet še nekaj časa ne bo igral.

"Igralci niso roboti, ki bi lahko po več kot mesecu in pol brez treningov in tekem začeli brez posledic. Najprej jih je treba odlično telesno pripraviti, sicer obstaja velika verjetnost poškodb, jih pripraviti tudi taktično in tehnično ter spraviti v tekmovalni ritem, preden bi lahko vse počeli 'na polno'. To zahteva veliko časa, ki pa ga ni na razpolago," je še dejal Zorman.

Štiridesetletni nekdanji slovenski reprezentant je po odhodu in prekinitvi pogodbe s poljskimi Kielcami skupaj z ženo in tremi otroci v domovini, kjer gradi hišo in se ukvarja s številnimi poslovnimi projekti.