Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Umrla je Carrie Fisher, princesa Leia iz Vojne zvezd

Deli na:
Umrla je Carrie Fisher, princesa Leia iz Vojne zvezd

Foto: arhiv Reporterja

Ameriška igralka Carrie Fisher, ki je bila najbolj znana po vlogi princese Leie v originalni trilogiji Vojne zvezd, je danes umrla, je sporočila njena družina.

Poslovila se je nekaj dni po tem, ko je utrpela srčno kap. Stara je bila 60 let.

Tiskovni predstavnik družine Simon Halls je v izjavi v imenu njene hčerke Billie Lourd sporočil, da je Carrie Fisher umrla danes ob 8.55. "Ljubil jo je ves svet in močno jo bomo pogrešali. Naša družina se vam zahvaljuje za vaše misli in molitve," je sporočila njena hčerka po poročanju revije People.

Carrie Fisher se je v petek peljala iz Londona v Los Angeles, ko jo je kmalu pred pristankom zadela srčna kap. Zdravniki so jo z letala odpeljali v bolnišnico, kjer je nato danes umrla. Njena mama, hollywoodska legenda Debbie Reynolds je sicer v nedeljo na Facebooku sporočila, da je njeno stanje stabilno, poročajo tuje tiskovne agencije.



Carrie Frances Fisher se je rodila 21. oktobra 1956 v Los Angelesu Reynoldsovi in pevcu Eddiju Fisherju. Med hollywoodske zvezde se je zavihtela zahvaljujoč vlogi uporniške bojevnice, princese Leie v originalni trilogiji Vojne zvezd. Tudi v filmu iz leta 2015 Vojna zvezd: Sila se prebuja v režiji J. J. Abramsa, je igrala princeso Leio.

Med drugimi je nastopila tudi v filmih Shampoo (1975), ki ga podpisuje Hal Ashby, The Blues Brothers (1980) v režiji Johna Landisa, Hannah in njeni sestri (1986) režiserja Woodyja Allena, Neznosni sosedje (1989) v režiji Joeja Danteja ter Ko je Harry srečal Sally (1989), ki ga podpisuje Rob Reiner.

Sicer je znana tudi po svojih avtobiografskih romanih, med katerimi je tudi delo Razglednice iz pekla, ki je dočakalo istoimensko filmsko priredbo, za katero je avtorica prispevala scenarij. V filmu sta nastopili Meryl Streep in Shirley MacLaine. Razkrila se je tudi v avtobiografskem romanu Wishful Drinking.