stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uefa bo odločila, kako se bosta končali Liga prvakov in Evropska liga

Deli na:
Uefa bo odločila, kako se bosta končali Liga prvakov in Evropska liga

Pokal za zmagovalca Lige prvakov. - Foto: Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo na današnji seji izvršnega odbora sprejela odločitev o nadaljevanju evropskih klubskih tekmovanj po pandemiji novega koronavirusa. Obe tekmovanji se bosta po pričakovanjih končali z zaključnima turnirjema. Govora naj bi bilo tudi o načrtih za evropsko prvenstvo.

Krovna celinska zveza, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, naj bi določila format tekmovanja v obeh evropskih klubskih tekmovanjih, ligi prvakov in evropski ligi, ki sta bili v začetku marca prekinjeni v osmini finala.

Tuji mediji pred ključnim sestankom Uefe, ki bo prek videokonference potekal še v četrtek, že nekaj tednov pišejo o možnostih za izvedbo tekmovanj od četrtfinala po turnirskem sistemu. Odločitev naj bi bila le še formalnost, gostiteljici pa naj bi bili Lizbona za ligo prvakov in nemška zvezna dežela Severno Porenje-Vestfalija za evropsko ligo.

Poleg načina izvedbe preostalega dela obeh evropskih klubskih tekmovanj izvršni odbor Uefe čaka obsežen dnevni red. Na seji naj bi tako določili še koledar kvalifikacij za evropske lige za prihodnjo sezono, se odločili o nadaljevanju tekmovanj v ligi prvakinj, pričakovati pa je tudi odločitev glede izvedbe prestavljenega eura 2020.

Ta bo po marčevski odločitvi potekal med 11. junijem in 11. julijem prihodnje leto, vprašanje pa ostaja, ali se bo odvijal v celoti po predvidenem programu, ki v počastitev 60-obletnice od prvega EP predvideva tekme v 12 mestih in 11 državah.