Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Trumpovi zahtevajo, da Disney zaradi šale o umoru predsednika odpusti Johnnyja Deppa

Deli na:
Trumpovi zahtevajo, da Disney zaradi šale o umoru predsednika odpusti Johnnyja Deppa

Foto: Profimedia

Po neslani šali, ki si jo je na račun ameriškega predsednika Donalda Trumpa privoščil hollywoodski zvezdnik Johnny Depp, Trumpova družina od podjetja Disney pričakuje, da bodo igralca odpustili.

Depp se je pred dnevi pošalil na račun umora predsednika ZDA, a se je kasneje za svoje besede opravičil.

Depp se je v četrtek zvečer na filmskem festivalu v angleškem Glastonburyju pošalil na račun Trumpa v zvezi z umorom predsednika.

"Kdaj je bilo zadnjič, da je igralec ubil predsednika?" je slišati Deppa na posnetku, ki je bil narejen v četrtek v Glastonburyju in je kmalu zatem zaokrožil v medijih.


S temi besedami naj bi Depp po poročanju nemške tiskovne agencije dpa namigoval na atentat na nekdanjega ameriškega predsednika Abrahama Lincolna leta 1865, ki ga je izvedel igralec John Wilkes Booth.



54-letni Depp se je dan kasneje v izjavi za ameriško revijo People magazine opravičil za "neslano šalo" o predsedniku Trumpu. Kot je pojasnil, je šlo za nenamerno šalo, s katero ni želel nikomur zlo, ampak zgolj zabavati.

Deppova izjava je med Trumpovimi podporniki naletela na kritike. Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer pa je dejstvo, da Deppove besede niso naletele na razburjenje v javnosti in med uglednimi imeni, označil za zaskrbljujoče. Predsednik Trump je dal jasno vedeti, da je vsakršno obliko nasilja potrebno obsoditi, je dejal Spicer.

V soboto se je oglasila tudi Trumpova družina. Predsednikov najstarejši sin Donald Trump mlajši je prek Twitterja studio Walt Disney, za katerega je Depp posnel Pirate s Karibov, pozval, naj igralca odpusti. "Mislim, da bo za Disney težko, da ga obdrži," je zapisal in ob tem dodal še oznako #FireDepp.