Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To je nogomet v času korone: pobiralci žog z rokavicami, razkužilo za žoge, tišina na stadionu

Deli na:
To je nogomet v času korone: pobiralci žog z rokavicami, razkužilo za žoge, tišina na stadionu

Foto: Nikola Miljković

S tekmami druge nemške lige je v Nemčiji nogomet uradno nazaj. Nova nogometna realnost pred praznimi tribunami pa je precej drugačna kot so navijači v državi vajeni. Nemška tiskovna agencija (dpa) poroča, da so ob igriščih pobiralci žog z rokavicami, žoge osebje ves čas razkužuje, stiskov rok ni več, snemalci pa so edini, ki sedijo na tribunah.

S štirimi tekmami druge nemške bundeslige so navijači dobili predogled, kako bi lahko potekali nogometni obračuni v evropskih državah, ki še upajo na nadaljevanje nogometnih sezon.

Rituali pred tekmami so precej drugačni kot v preteklosti. Igralci so na prazne stadione prišli z maskami, rokovanj ni več. Na tribunah pa bodo do nadaljnjega le snemalci, ki bodo skušali kar najbolje pričarati drugačno vzdušje s prvih tekem v največjih evropskih državah, poroča dpa.

Trenerji izjave pred tekmo dajejo v za to odmerjenem prostoru brez letečih reporterjev, mikrofoni na dolgih palicah pa so oviti v prozorno folijo. Pobiralci žog ves čas nosijo maske in rokavice, žoge pa osebje klubov ves čas razkužuje. Sedeži za rezervne nogometaše in trenerje bodo razkuženi pred tekmo, kot tudi med polčasom in po koncu obračunov.

Na novo realnost so se nekoliko drugače pripravili pri moštvu Heidenheim. Trener Frank Schmidt je bil namreč eden od voznikov klubskih kombijev, s katerimi so nogometaše pripeljali do 500 kilometrov oddaljenega Bochuma. Ob tem je dejal, da v klubu ne vidijo potrebe, da v času spoštovanja minimalne medsebojne razdalje najamejo nekaj avtobusov za prevoz moštva.

V drugi nemški ligi so sicer vodilni možje zaradi dveh potrjenih pozitivnih testov na novi koronavirus v vrstah Dynama iz Dresdna prestavili obračun s Hannovrom, vsi ostali dvoboji 26. kroga bodo odigrani danes in v nedeljo.