ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Maze po Zlati lisici: Ne vem, kdaj sem nazadnje imela toliko smole

Deli na:
Tina Maze po Zlati lisici: Ne vem, kdaj sem nazadnje imela toliko smole

Foto: Reuters

Tina Maze je na prvi tekmi v svetovnem pokalu po svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku, kjer je osvojila dve zlati in srebrni medalji, odstopila v finalu slaloma na 51. Zlati lisici v domačem Mariboru in po odstopu na sobotnem veleslalomu drugič v dveh dnevih ostala brez uvrstitve.

"Ne vem, kdaj sem nazadnje imela toliko smole. Nisem bila pri stvari, ta teden mi ni šlo nič, kot bi moralo iti. Žal pridejo taki dnevi, trudila sem se, žal mi je tudi zaradi navijačev, pa najbolj tudi zame, ker se zavedam, da so bile to pomembne točke. Zdaj se bo treba pobrati, en tak vikend ni tragedija, je pa sigurno dobro opozorilo in upam, da se zberem za naslednje tekme," je po drugi ničli dejala Mazejeva.

V zadnjih dneh pred tekmo se je pripravljala v Trbižu, proga na Mariborskem Pohorju je bila zaradi visokih temperatur zaprta. "Tu je bilo veliko dejavnikov, ki so mi oteževali vse skupaj. Nisem se najboljše znašla, zato sem naredila dvakrat ničlo. Težko je dirkati v takšnih okoliščinah, ko si želiš, pa ne moreš ali pa si želiš preveč, kot si v tem trenutku sposoben, pa potem delaš napake. To se mi je zgodilo zdaj dvakrat, ni mi 'fajn', ampak je treba iti naprej in se znova zbrati," je povedala slovenska športnica leta.

Korošica ni mogla mimo lepega vzdušja, ki so ji ga tudi tokrat pripravili domači navijači ob progi, pa tudi v samem centru mesta, kjer se jih je obakrat na žrebanju številk zbralo po 3000, v ciljni ravnini pa v dveh dneh blizu 30.000. "Gledalci so bili super, po njihovem mnenju ne bi bilo treba, da bi prenehala s smučanjem, a zaenkrat sem še tu. Želim odpeljati svojo pot do konca, optimalno kar se da, in osvojiti ta globus," je še dejala Mazejeva, ki ostaja vodilna v skupnem seštevku pokala. Branilka velikega globusa in sobotna zmagovalka Avstrijka Anna Fenninger na drugem mestu sedaj zaostaja za 84 točk.

S predstavo svoje varovanke po pričakovanjih ni bil zadovoljen niti vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi. "Izkupiček je nula, to je moja ocena, nula. Šlo je za pomanjkanje koncentracije, preveč velikih motečih faktorjev, podobnih, kot jih je imela v Söldnu. Ona že ve, kateri so in naj sama zdaj o tem razmišlja. Preveč stvari jo moti in izgubi koncentracijo," je v prvi oceni po dveh ničlah dejal Massi.

A ekipa ne meče puške v koruzo. Cilj, ki je osvojitev drugega velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku pokala, je zdaj težje dosegljiv, po mnenju Massija pa ima Mazejeva že odgovore za svoje tokratne napake.

"Tina vse ve, mi je vse povedala, kako bo to premagala. Zdaj je sicer težje za naprej. Če si nekdo oteži položaj pred bitko jo težko tudi dobi, ona si ga je zelo otežila. Ampak, vse je v Tininih nogah, kot že nekaj let v Sloveniji," je zaključil Massi.