favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Maze po odpovedi tekme: Nič se ni videlo

Deli na:
Tina Maze po odpovedi tekme: Nič se ni videlo

Foto: Bobo

Slabo vreme je preprečilo prvo od načrtovanih treh tekem svetovnega pokala alpskih smučark v Banskem. Bolgarsko prizorišče se danes ni izkazalo s prijazno podobo, saj so smučarke več ur čakale na začetek superveleslaloma, nazadnje pa je zmagala megla in tekmo so odpovedali.

Superveleslalomska tekma, načrtovana za danes, zares nima sreče. Na spored v Bolgariji so jo dodali naknadno, kot nadomestilo za odpadlo preizkušnjo v Bad Kleinkircheimu, a tudi na drugem prizorišču je niso mogli izvesti.

Brez nastopa so tako ostale tudi najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze in njeni reprezentančni kolegici Ilka Štuhec in Ana Bucik. Organizatorji so morali večkrat za pol ure prestavljati začetek tekme, saj je bila zaradi megle vidljivost na nekaterih mestih zelo slaba. Nazadnje pa so obupali, megla se ni razredčila ali dvignila in tekmo so morali odpovedati.

Po prvotno predvidenem načrtu bodo v soboto v Banskem ob 10.15 izvedli superveleslalom, tekmovalni konec tedna v Bolgariji pa bodo sklenili v nedeljo, ko sledi še alpska kombinacija s superveleslalomom ob 9. in slalomom ob 12. uri. A vremenska napoved ni prav obetavna, vreme, s kakršnim je bolgarsko zimskošportno središče postreglo danes, naj bi se nadaljevalo tudi konec tedna.

Za Tino Maze so tekme v Bolgariji pomembne, saj se je v zadnjem času njena prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala precej stopila. Dvojni odstop v Mariboru je nazadnje pomenil, da je na treh zadnjih tekmah zbrala le 13 točk in prednost pred najhujšo tekmico, Avstrijko Anno Fenninger, se je s 331 stopila na 84 točk.

Črnjanka je po odpovedi superveleslaloma pojasnila, da današnja izvedba tekma zares ni bila mogoča. "Bila je slaba vidljivost, ni se videlo, spreminjalo se je ... težko bi bilo izvesti tekmo," je dejala Mazejeva. Slovenska smučarka je nato po odpadli tekmi opravila še slalomski trening, sicer tudi v precej slabih razmerah, a je bila vseeno zadovoljna: "Zelo mehko je, dež gre in ni bilo nič posebnega. Smo pa naredili dve vožnji. Proga je 'ful' lepa, razen dveh vratc, ki so ju morali obdelati. Res lepa podlaga in upam, da nam bo vreme naklonjeno."

O nadaljnjem tekmovalnem sporedu bodo sicer odločali danes zvečer na sestanku ekip. Nekateri trenerji namreč menijo, da je proga zaradi vožnje snežnih teptalnikov po njej preveč uničena in na nekaterih mestih prenevarna. Kot so prireditelji povedali na sestanku ekip, razmišljajo o tem, da bi današnjo odpadlo tekmo nadomestili v nedeljo ali ponedeljek, se pa zavedajo, da vremenska napoved ni ugodna. Urnik za soboto je zaenkrat nespremenjen.