mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Maze 16. na slalomu v Areju, za Fennigerjevo zaostaja za 30 točk

Deli na:
Tina Maze 16. na slalomu v Areju, za Fennigerjevo zaostaja za 30 točk

Foto: Reuters

Tina Maze je na slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Areju na Švedskem zasedla 16. mesto, za prepričljivo zmagovalko Američanko Mikaelo Shiffrin je zaostala 3,29 sekunde. Črnjanka v skupnem seštevku pokala za vodilno Avstrijko Anno Fenninger, ki ni nastopila, na drugem mestu štiri tekme pred koncem sezone zaostaja za 30 točk.

Druga je bila Slovakinja Veronika Velez Zuzulova (+1,41), tretja pa Čehinja Šarka Strachova (+2,15). V finale se s 33. mestom ni uvrstila Katarina Lavtar, Ana Bucik, tretja Slovenka, pa je odstopila na prvi progi.

V soboto zvečer je Mazejeva na veleslalomu v Areju osvojila šele 20. mesto, njena največja tekmica in Anna Fenninger je zmagala in prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Mazejeva je imela možnost, da bi prehitela branilko velikega kristalnega globusa, vendar je ob prihodu v cilj finala, ko je bila šele deveta, le nemočno dvignila roki. Kot je danes potrdil reprezentančni zdravnik Matjaž Turel, Mazejeva preboleva lažjo zastrupitev oziroma trebušno gripo.

"Zaenkrat še ne vemo natančno, za kakšne težave gre, morate razumeti, da zdravim na daljavo. Kolikor sem uspel izvedeti po telefonu, ima Mazejeva lažjo zastrupitev, oziroma trebušno gripo. Vsi simptomi kažejo na to, zaenkrat sem lahko samo predpisal ustrezne tablete. Težave so se pojavile že včeraj, bržkone gre tudi temu pripisati slabšo uvrstitev na veleslalomu. Imela je precej prebavnih tegob, zdaj ji ostane le, da težave preboli," je bolezenske simptome slovenske šampionke opisal zdravnik Turel.

Mazejeva je bila po prvi vožnji slaloma deveta, za vodilno Mikaelo Shiffrin pa je zaostajala 1,43 sekunde. Druga je bila Šarka Strachova (+0,89), tretja pa Veronika Velez Zuzulova (+0,92). Slednji sta na koncu zamenjali mesti, Shiffrinova pa je z veliko prednostjo in z najboljšima časoma obeh voženj še tretjič slavila na slalomu v Areju. Dvajsetletna olimpijska slalomska zmagovalka in dvakratna svetovna prvakinja je zabeležila štirinajsto zmago v svetovnem pokalu, trinajsto slalomsko.

S tem je še okrepila vodstvo v slalomskem seštevku, v katerem je Mazejeva tretja s 190 točkami zaostanka. Na drugem mestu je z 90 točkami zaostanka Švedinja Frida Hansdotter, ki je bila na domačem prizorišču šesta.

To je bila zadnja tekma pred finalom prihodnji teden, ko bodo v francoskem Meribelu še štiri tekme smučark.