Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina je Ilki predala vikoličasto Milkino čelado

Deli na:
Tina je Ilki predala vikoličasto Milkino čelado

Ilka Štuhec bo na belih strminah nosila vijolično čelado. Najuspešnejša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni je namreč postala ena izmed Milkinih smučark.

Pred Štuhčevo je vijolično čelado priljubljene znamke čokolad nosila slovenska smučarska zvezdnica Tina Maze, ki tudi po koncu tekmovalne poti ostaja tesno povezana z Milko.

"Združila ju je strast do smučanja: Milko in Ilko. Kar se na prvi pogled zdi duhovita besedna igra, predstavlja začetek novega partnerstva. Ilka Štuhec, druga v skupnem seštevku svetovnega pokala iz prejšnje sezone, bo v sezoni 2017/2018 na start odšla z vijolično čelado na glavi. Po dolgoletnem sodelovanju s slovensko smučarsko zvezdnico Tino Maze, ki tudi po zaključku kariere ostaja tesno povezana z Milko, Milka širi svojo mednarodno ekipo najboljših smučark," poudarjajo pri ekipi Milka, podjetja Mondelez International.

Aktualna svetovna smukaška prvakinja Štuhčeva se je prvič javnosti kot ena izmed članic Milkine ekipe predstavila včeraj na dogodku v Ljubljani, na katerem je sodelovala tudi Tina Maze, dvakratna olimpijska in štirikratna svetovna prvakinja, dobitnica velikega kristalnega globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu z rekordnim številom točk, lastnica 26 zmag v svetovnem pokalu alpskih smučark. Mazejeva je po koncu tekmovalne poti ostala povezana s smučarskim športom, ko se je uspešno preizkusila v vlogi novinarke kot poznavalke smučarskega športa, še vedno pa je ostala povezana tako z Milko ter Stöcklijem in prav ta dva pokrovitelja alpskega športa sta tudi povezala Mazejevo in Štuhčevo.

V Milkine družini smučarskih zvezdnic, Milka skistars, katerih pokrovitelj je proizvajalec slaščic in izdelkov iz čokolade znamke Milka, so ob Štuhčevi in Mazejevi še Italijanka Elena Curtoni, Avstrijki Michaela Kirchgasser in Anna Veith, Francozinja Tessa Worley, Čehinja Šarka Strachova, Nemka Viktoria Rebensburg, z Milko sodeluje tudi nemški smučarski skakalec Andreas Wellinger.


Štuhčeva je v minuli sezoni zbrala 13 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, sedem zmag, v St. Moritzu je postala svetovna prvakinja v smuku, sezono svetovnega pokala pa končala z osvojenima malima globusoma v disciplinah smuk in alpska kombinacija. Minulo sezono je končala z osvojenim drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala, pred njo se je uvrstila le Američanka Mikaela Shiffrin.

Mariborčanka je ključni del bazičnih priprav na olimpijsko sezono tako kot lani opravila na južni polobli v Čilu, najprej v El Coloradu, nato pa je formo pilila še v bližnji La Parvi, kjer so bili tudi člani slovenske moške reprezentance za hitre discipline.

Štuhčeva oziroma v njeni ekipi se še niso odločili, ali bo nastopila že na uvodnem ženskem veleslalomu, premieri sezone svetovnega pokala, konec meseca v Söldnu. Šestindvajsetletnica ima sicer nastop na veleslalomu zagotovljen.

"Gre za veliko čast, da sem v Milkini družini, super," je dejala Štuhčeva. Ob priložnosti ljubljanske predstavitve nove lila zvezde je Mazejeva Štuhčevi izročila Milkino lila čelado, ki jo bo izvrstna smučarka nosila v novi sezoni. Čelado krasi lep velik napis z belimi pisanimi črkami ilka. "Niti najmanj, sem iz Maribora, vijolice, lila, to je super, čokolado imam tudi rada, včasih se moram malo 'zabremzati', da je ne bi pojedla preveč," je odgovorila na vprašanje, kako sta ji všeč vijolična barva in čokoladna razvada.

"Lepo se je spomniti vseh zmag in dobrih občutkov, a nova sezona je že praktično pred vrati, ne bi bilo pošteno, če ne bi naredila nič novega, dobri občutki so zapisani, a je treba smučati in dajati vse od sebe, ne glede na minulo sezono. Na pripravah na južni polobli je bilo vse super, le pri smučarskih čevljih je treba odpraviti še kakšno malenkost," je še dejala Štuhčeva.