nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tako bodo v Italiji poskrbeli za kulturo in turizem

Deli na:
Tako bodo v Italiji poskrbeli za kulturo in turizem

Firence - Foto: sta

Italijanska vlada namerava do konca leta sprostiti devet milijard evrov za podporo ukrepom, namenjenih kulturi in turizmu. "Naložbe v kulturo so za Italijo pomembne," je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA v torek v Rimu poudaril italijanski minister za kulturo in turizem Dario Franceschini.

Italijanska vlada mesečno prispeva med 600 in 1000 evrov za delavce v kulturi ter zaposlene v turizmu in zabavni industriji. S tem jim po pisanju agencije želi pomagati "priti čez puščavo".

Po koncu koronavirusne pandemije bosta po Franceschinijevem mnenju kultura in turizem močno zaživela. "Ljudje bodo imeli veliko željo, da izkusijo lepoto in kulturo ter obiščejo Italijo. Najtežje krize ponujajo priložnosti. To stopnjo moramo premagati, potem bo prišel čas velike rasti, za katero moramo delovati skupaj," je dejal socialdemokratski minister.

Italija bo predvidoma v sredo zaprla muzeje, kar je v ponedeljek napovedal premier Giuseppe Conte. Ustrezni odlok, ki bo vseboval restriktivne protikoronske ukrepe, vključno z večerno policijsko uro od 21. ure dalje, bo začel veljati danes zvečer.

Že nekaj dni pa v tej državi protestirajo gledališčniki in plesalci, in sicer proti zaprtju njihovih hiš, kar je del poostrenih protikoronskih ukrepov. Zaradi močnega povišanja števila okužb je namreč Contejeva vlada prejšnji teden odredila zaprtje kinematografov, gledališč, arkad, športnih studiev in bazenov. Od takrat lahko bari in restavracije strežejo le do 18. ure. Številna združenja v tej sredozemski državi pa ukrepom nasprotujejo, še poroča APA.