mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sydney bi Melbournu ukradel dirko F1

Deli na:
Sydney bi Melbournu ukradel dirko F1

Foto: Reuters

Melbourne bi v prihodnjih letih lahko izgubil dirko formule 1 za VN Avstralije, saj kandidat za premiera Novega Južnega Walesa Mike Baird napoveduje, da bo v primeru zmage na volitvah 28. marca dirko preselil v Sydney. Melborune F1 gosti že 20 let.

"Verjamem, da smo predolgo sedeli in gledali, kako Melbourne gosti vse dogodke, ki si jih je zaželel. Pripravili smo svoje dogodke, povečali proračune, za mesto si želimo le najboljše dogodke. To bomo počeli na način, da bo država od tega imela korist," je novinarjem povedal Baird.

Na čelu projekta bo Rod McGeoch, vodja kandidature Sydneyja za olimpijske igre leta 2000. Skupaj z ekipo bo preučil prednosti in stroške dirke. Melbourne uvodna dirka sezone po poročanjih stane okrog 46 milijonov dolarjev letno.

Povsem drugače meni Ron Walker, predsednik korporacije, ki skrbi za VN Avstralije. Ta pravi, da bo dirka v Albert Parku vsaj do leta 2020. "Ekipa je Bairdu svetovala narobe. Pogodbo imamo do leta 2020 z možnostjo podaljšanja za pet let. Do takrat je še veliko časa," je povedal Walker in dodal, da bi v naslednjih mesecih lahko podaljšal pogodbo še za 10 let.