Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Svetovni prvak Tim Gajser začenja obrambo naslova

Deli na:
Svetovni prvak Tim Gajser začenja obrambo naslova

Foto: Primož Lavre

Danes se bo z dirko v Katarju začela nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu.

Na preizkušnji v Losailu bo obrambo naslova začel svetovni prvak v elitnem razredu MXGP, najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser. Prva vožnja bo na sporedu ob 16. uri, druga pa ob 19.

Uvod v sezono bo na umetno zgrajeni progi na dirkališču Losail, kjer so imeli v zadnjih dneh prireditelji sicer nekaj težav zaradi močnega dežja.

Gajser je kot prvak vroč favorit za uspeh že v Katarju, tudi v sezoni pa ima nedvomno visoke cilje. Imel pa bo ostro konkurenco, med drugim tudi novega tekmeca, lanskega prvaka razreda MX2 Jefferyja Herlingsa. Na priložnost, da premagajo Slovenca, pa bodo prežali tudi izkušeni stari mački Romain Febvre, pa večkratni prvak Antonio Cairoli, ki je blestel v pripravah na sezono, Clement Desalle, Gautier Paulin, Max Nagl, Shaun Simpson in Valentin Guillod in še kdo. Skupno bo v najmočnejši konkurenci 17 tovarniških voznikov.


Svetovni prvak je pokazal svojo vrednost že v petek, saj je bil najboljši v kvalifikacijah.

Na prvih dirkah sezone bo Gajser edini Slovenec, pozneje se bodo na evropskih dirkah pridružili še trije, brata Peter in Jernej Irt ter Klemen Gerčar.

Sezona pa bo dolga. Pred motokrosisti je letos 19 dirk, razporejenih po vsem svetu. Po Katarju sledijo še Indonezija, Argentina in Mehika, sredi aprila pa prva evropska preizkušnja.

"Prva dirka sezone je vedno nekaj posebnega. Po treh mesecih premora se vsi veselimo novih dirk in lepo se bo spet vrniti. Proga v Katarju je drugačna od drugih, skoki se razlikujejo od tistih na ostalih progah. Z rezultatom se ne želim obremenjevati. Kot vedno, želim predvsem uživati, lepo pa bi bilo končati na stopničkah," je želje pred novo sezono strnil Gajser, ki se zaveda, da bo osvojeno težje braniti kot pa je bilo lani do naslova priti.