Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Švedi in Španci v Zagrebu za evropsko zlato

Deli na:
Švedi in Španci v Zagrebu za evropsko zlato

Foto: Reuters

Arena Zagreb bo drevi gostila odločilni rokometni tekmi na 13. moškem evropskem prvenstvu. V malem finalu se bodo ob 18. uri pomerili francoski in danski rokometaši, osrednji dogodek pa bo na sporedu poldrugo uro kasneje - v velikem finalu se bodo pomerili Španci in Švedi.

Španci so doslej že štirikrat igrali v velikem finalu in vseskozi ostali praznih rok. Na evropskem prvenstvu 1996 so jih v finalu ugnali Rusi, dve leti kasneje v Italiji Švedi, v Švici 2006 so bili od njih boljši Francozi, pred dvema letoma na Poljskem pa Nemci.

Povsem drugačna zgodba velja za Švede, ki so dobili vse svoje štiri finalne dvoboje. Na premiernem evropskem prvenstvu na Portugalskem 1994 so v velikem finalu premagali Ruse, v Italiji 1998 Špance, na Hrvaškem 2000 ponovno Ruse, dve leti kasneje pa na domačem sklepnem turnirju še Nemce.

Španija, ki je v drugem delu letošnjega evropskega prvenstva na Hrvaškem doživela poraz proti Sloveniji s 26:31, je v polfinalu premagala Francijo s 27:23 (15:9), medtem ko je bila Švedska po podaljšku boljša od Danske in je zmagala s 35:34 (28:28, 16:14).