Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Srbi v izdihljajih tekme utišali polne Stožice in odnesli zmago Slovencem

Deli na:
Srbi v izdihljajih tekme utišali polne Stožice in odnesli zmago Slovencem

Foto: Grega Wernig

Slovenska futsalska reprezentanca je v uvodni tekmi evropskega prvenstva v Ljubljani igrala neodločeno 2:2 (2:1) proti Srbiji.

Izbranci Andreja Dobovičnika bodo drugo tekmo v skupini A igrali v soboto ob 20.45 proti Italiji.

* Dvorana Stožice, gledalcev 10.212, sodnika: Sorescu (Rom) in Coelho (Por).
* Strelci: 1:0 Fetić (4.), 2:0 Vrhovec (15.), 2:1 Ramić (18.), 2:2 Tomić (40.).
* Slovenija: Puškar, Mordej, Čujec, Osredkar, Vrhovec, Sever, Bizjak, Širok, Totošković, Turk, Fetić, Štendler, Čeh, Fideršek.
* Srbija: Momčilović, Rakić, Kocić, Simić, Rajčević, Vulić, Matijević, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović.
* Rumeni kartoni: Mordej, Totošković; Tomić, Momčilović.
* Rdeči karton: /.

Slovenija je na uvodni tekmi svojega šestega, skupno pa 11. evropskega prvenstva igrala neodločeno. Na deseti tekmi proti Srbom, ki so na uvodnem obračunu prejšnjega EP Slovenijo ugnali s 5:1, pa je zbrala drugi neodločen izid ob dveh zmagah in šestih porazih. večino tekme so Slovenci vodili, Srbi, ki so igrali brez kaznovanih Marka Perića in Miodraga Aksentijevića, pa so izenačili v izdihljajih tekme.

Dobovičnik je v prvo postavo uvrstil vratarja Damirja Puškarja, Roka Mordeja, Kristjana Čujca, Igorja Osredkarja in Gašperja Vrhovca. Simbolično pa je tekmo odprl ambasador prvenstva Milenko Aćimović.

Ta postava je začela odločno, kmalu dvakrat sprožila proti srbskim vratom, že v četrti minuti pa je tudi povedla, ko je Alen Fetić z nizkim strelom z desne strani poskrbel za 1:0 ter svoj 39. gol v reprezentančnem dresu.

V peti minuti so prvič na tekmi sprožili Srbi, a Damir Puškar ni imel veliko dela s poskusom Miloša Simića. Bolj se je moral potruditi po strelu Vladimirja Milosavca v sedmi minuti.



Slovenci so sicer več poskušali, a na drugi strani so tudi Srbi opozarjali nase, v 14. minuti je moral Puškar dobro posredovati po strelu Stefana Rakića, malce pred tem je Mladen Kocić, ki naj bi imel pred tekmo nekaj težav z želodcem, le za malce zgrešil cilj.

V 15. minuti pa so Slovenci podvojili prednost. Matej Fideršek je podal iz kota z desne strani na drugi strani pa je Gašper Vrhovec s skoraj desetih metrov z volejem matiral Nemanjo Momčilovića.

Tudi za Vrhovca je bil to 39. gol v reprezentančnem dresu. Malce zatem je srbski vratar odlično reagiral po strelu Mordeja, ki je bil z 39 zadetki doslej sam na tretjem mestu po številu golov za slovensko izbrano vrsto.

Slabe tri minute pred koncem polčasa so Srbi znižali zaostanek, ko je Denis Totošković žogo slabo izbil oziroma ustavil, prišla je do Denisa Ramića, ki je zadel v zgornji levi kot slovenskih vrat. Po še nekaj nevarnih srbskih poskusih je na drugi strani lepo do strela prišel Čujec, a žogo poslal čez vrata.

V uvodu drugega polčasa sta bili ekipi precej enakovredni, pravih priložnosti pa kljub kar nekaj - po večini nenatančnim - strelom na obeh straneh ni bilo. V 31. minuti pa je prvič v drugem delu moral resneje reagirati Puškar, ko je Slobodan Rajčević močno sprožil od daleč.

V 33. minuti so zagrozili tudi Slovenci, natančneje Fideršek, ki se je lepo otresel svojega čuvaja in sprožil s slabih desetih metrov, a se je izkazal Momčilović.

Dve minuti zatem je Osredkar zapravil ugoden protinapad, ko sta stekla dva proti enemu s Fiderškom, malce pozneje pa je Fetić neoviran meril previsoko.

Na drugi strani je za nekaj zmede v kazenskem prostoru domačih poskrbel Simić, 28,8 sekunde pred koncem pa je izenačil Dragan Tomić, ki je žogo pred vrati preusmeril v mrežo po strelu Kocića.