Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Športni svet obsoja pokol v Barceloni; Messi: Ne bomo se vdali!

Deli na:
Športni svet obsoja pokol v Barceloni; Messi: Ne bomo se vdali!

Foto: Instagram / Leo Messi

Tudi športni svet je po včerajšnjih terorističnih napadih v Španiji stopil skupaj in družno obsodil napade ter izrazili solidarnost z Barcelono, žrtvami in njihovimi bližnjimi.

Katalonski nogometni velikan Barcelona je sporočil, da je "izjemno užaloščen" ob tragediji, tudi njegov tekmec na terenu Real Madrid se je takoj odzval in izrazil podporo.

Prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi je na družabnih omrežjih zapisal, da želi izraziti iskreno sožalje in podporo družinam in prijateljem žrtev "grozovitega napada v naši ljubljeni Barceloni, ob tem pa bi rad poudaril, da ostro zavračam kakršno koli nasilje". "Ne bomo se vdali, več nas je takšnih, ki želimo živeti v miru na svetu, brez sovraštva in kjer sta osnovi za sobivanje spoštovanje in tolerantnost," je zapisal Messi.

Oglasil se je tudi Neymar, zdajšnji nogometaš PSG, ki je nekaj let preživel v Barceloni: "Naj bog potolaži družine. Molimo za Barcelono. Rad te imam BARCELONA."


Tudi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo je na Twitterju zapisal: "Zastrašujoče vesti prihajajo iz Barcelone. Želim izraziti vso podporo in solidarnost z družinami in prijatelji žrtev."

V podporo mestu in žrtvam napadov so se poleg vseh nogometašev Barcelone oglasili tudi drugi športni kolektivi, športni delavci in športniki, kot so olimpijska prvakinja v plavanju Mireia Belmonte, trener Atletica Diego Simeone, nekdanji kapetan Barcelone Carles Puyol, brazilski klub Chapecoense, ki je lani v letalski nesreči izgubil skoraj vse svoje člane, Barcelona pa je zanj pripravila dobrodelno tekmo in mu pomagala tudi finančno, nogometaš Chelseaja Cesc Fabregas, nekdanji nogometaši Reala Raul, Guti in Iker Cassilas, teniška asa Rafael Nadal in Garbine Muguruza, nogometaš Juventusa Paulo Dybala, nogometaš Monaca Radamel Falcao, nogometni klubi Porto, Atletico, Malaga, St. Etienne, Manchester United, Chelsea, Girona, PSG, Milan, Valencia, zvezdnik lige NBA Pau Gasol, rokometni virtuoz Nikola Karabatić, zvezdnika španske košarke Rudy Fernandez in Ricky Rubio, nekdanji angleški nogometni zvezdniki Michael Owen, Joey Barton in Rio Ferdinand, kolesarski zvezdnik Alberto Contador, zvezdnik formule 1 Fernando Alonso, motociklistični dirkači Marc in Alex Marquez, Jorge Lorenzo, nekdanje zvezde Barcelone Thierry Henry, Rivaldo, Ronaldinho, Rafa Marquez, Eric Abidal in številni drugi.

Med njimi so tudi slovenski športniki, ki so se oglasili v podporo mestu in njegovim prebivalcem. Med njimi je zvezdnik Reala košarkar Luka Dončić, rokometaš Barcelone Jure Dolenec je ob podpori zapisal: "Ustavimo norost."

Čustveno se je odzval tudi nekdanji zvezdnik slovenske košarkarske reprezentance in Barcelone Boštjan Nachbar, ki je v katalonskem jeziku zapisal: "Barcelona, vedno s teboj!!!!" Dodal je, da se zaveda, da tovrstni tviti ne pomagajo nikomur. "Vendar, ko nekoč ŽIVIŠ v mestu, ki ga LJUBIŠ, in se zgodi takšna tragedija, ob tem umre tudi del tebe. Vse, kar lahko rečem, je, da bo imela Barcelona in njeni ljudje vedno mojo ljubezen in podporo. VEDNO S TEBOJ!" je še zapisal Nachbar.