Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Šport se vrača: s porurskim derbijem se začenja nemška bundesliga

Deli na:
Šport se vrača: s porurskim derbijem se začenja nemška bundesliga

Foto: Reuters

Danes se bo po približno dvomesečni prekinitvi zaradi pandemije novega koronavirusa vendarle nadaljevala prva od najmočnejših nogometnih lig. Čeprav bodo stadioni prazni, se navijači veselijo tekem prve in tudi druge nemške lige, v katerih je pred prekinitvijo najbolje kazalo Bayernu in Arminii Bielefeldu.

V prvi nemški ligi ima Bayern po 25 krogih na vrhu 55 točk, sledita Borussia Dortmund z 51 in Leipzig, katerega član je tudi Kevin Kampl, s 50 točkami. Hoffenheim, uradno matični klub Bravovega vratarja Domna Grila, je deveti s 35 točkami.

Trenutno je na mestih, ki vodijo v ligo prvakov, ob prvi trojici še Borussia Mönchengladbach, ki ima 49 točk, na mestih za evropsko ligo pa sta Bayer Leverkusen in Schalke. V coni izpada oziroma kvalifikacij za obstanek pa so Fortuna Düsseldorf, Werder Bremen in Paderborn.


V drugi ligi najbolje kaže Bielefeldu, ki ima po 25 krogih 51 točk, sledita Stuttgart s 45 in Hamburger SV s 44. Nürnberg Adama Gnezde Čerina je 14. z 29 točkami, Dynamo Dresden, ki je v drugem delu sezone Aluminiju posodil Luko Štora, pa je zadnji s 24 točkami in mu grozi izpad v tretjo ligo.

Vrhunec prvega kroga nadaljevanja bo današnji porurski derbi v prvi ligi med Dortmundom in Schalkejem, ki se bo začel ob 15.30. Kamplov Leipzig bo takrat gostil Freiburg. So pa ob tem navijače pozvali, naj se ne zbirajo pred stadioni, saj bi bile tekme v nasprotnem primeru lahko ustavljene.

Nemške klube bo kljub nadaljevanju prvenstva sicer prizadela finančna izguba. Nemški časnik Kicker je poročal, da bodo klubi v prvi in drugi ligi izgubili okoli 92 milijonov evrov zaradi praznih tribun. Številka pa bi bila še precej višja, če bi sezono odpovedali, saj bodo klubi zaradi nadaljevanja prvenstev vendarle upravičeni do prihodkov iz televizijskih pravic.