gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Španiji grozi predčasen konec nogometne sezone

Deli na:
Španiji grozi predčasen konec nogometne sezone

Foto: Reuters

Španska nogometna zveza (RFEF) je sporočila, da bo prekinila vsa nogometna tekmovanja v državi po 16. maju, če s špansko vlado ne bo dosežen dogovor o spornem zakonu, ki ureja prodajo televizijskih pravic. Sprejeli so ga prejšnji teden in po njem ni več možno, da bi se klubi sami pogajali za prodajo televizijskih pravic.

RFEF je v sporočilu tudi izrazila nezadovoljstvo nad deležem denarja in zmanjšanjem prihodkov iz plačil stavniških družb; to naj bi znašalo 4,55 odstotka prihodkov.

"Odprti smo za pogovore s špansko vlado, toda če ne bo dogovora, potem ne bo tekem na nobeni ravni tekmovanja po 16. maju in za nedoločeno dolgo obdobje," so zapisali v sporočilu iz RFEF in dodali, "da so zaskrbljeni zaradi vmešavanja vladnih organov v nogomet".

Če bodo v resnici uvedli prekinitev vseh tekmovanj, potem ne bi odigrali zadnjih krogov najvišje španske lige, tudi ne pomembne tekme v boju za naslov 17. maja med Barcelono in Atleticom iz Madrida, pa tudi ne finala španskega kraljevega pokala 30. maja med Barcelono in Athleticom Bilbaom.

Že v začetku tedna so se oglasili tudi igralci, združeni v sindikatu Afe, in napovedali stavko, "ker so bili izključeni iz pogajanj". "Vodstvo Afeja se je sestalo z nami. Nogometaši smo z njimi, na njihovi strani," je povedal argentinski superzvezdnik in član Barcelone Lionel Messi.