reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski rokometaši so se rešili proti Tunizijcem, na vrsti so Španci

Deli na:
Slovenski rokometaši so se rešili proti Tunizijcem, na vrsti so Španci

Foto: Facebook

Pred slovensko moško reprezentanco je zadnja tekma skupinskega dela svetovnega prvenstva v Franciji.

Jutri se bo ob 20.45 uri pomerila s Španijo, po tem tradicionalnem dvoboju v Metzu pa bo znana tudi slovenska tekmica v osmini finala, bržkone bosta to Rusija ali Brazilija.

Slovenski in španski rokometaši so v preteklosti odigrali številne dvoboje na velikih tekmovanjih. Večina se jih je končala v korist Špancev, lani pa so si izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića po zmagi na kvalifikacijskem turnirju v švedskem Malmöju s 24:21 izborili nastop na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, kjer so v svojem tretjem nastopu - pred tem so igrali v Sydneyju 2000 in Atenah 2004 - zasedli četrto mesto. Le nekaj mesecev pred tem sta se izbrani vrsti pomerili tudi na evropskem prvenstvu na Poljskem in se v Vroclavu razšli z neodločenim izidom 24:24.

Slovenija se je doslej dvakrat pomerila s Španijo na svetovnih prvenstvih, na obeh je izgubila - pred dvema letoma v Dohi s 26:30, pred štirimi na polfinalni tekmi v Barceloni pa z 22:26.

V Areni Metz se bosta pomerili zasedbi, ki sta v dosedanjem delu turnirja prikazali najbolj prepričljive predstave v skupini B. Slovenija je po nizu treh zmag nad Angolo, Islandijo in Makedonijo v torek remizirala s Tunizijo, Španijo pa pred četrtkovim dvobojem s Slovenijo drevi ob 20.45 čaka še obračun z Makedonijo. Na svojem uvodnem dvoboju je odpor Islandije zlomila šele v drugi polovici tekme, proti Angoli in Tuniziji ni imela nobenih težav. Po nepolnem četrtem krogu je Slovenija zbrala sedem, Španija šest, Makedonija štiri, Islandija tri, Tunizija dve, Angola pa je brez točk.



"Poznate moje mnenje o nesmiselnosti igranja tekem brez dneva premora, to smo na lastni koži okusili proti Tuniziji. Sreča v nesreči je, da se bodo v tem položaju znašli Španci, po dvoboju z Makedonci se bodo že naslednji dan pomerili z nami. Prepričan sem, da bodo Španci kaznovali vsako našo morebitno medlo igro, vem pa tudi, da moji varovanci zagotovo ne bodo ponovili predstave proti Tunizijcem," je uvodoma dejal Vujović.

Črnogorec na klopi slovenske izbrane vrste zelo dobro pozna španske rokometaše in njihov način igranja, predvsem pa njihovega novega selektorja Jordija Ribero, ki je bil dolga leta selektor brazilske izbrane vrste.

"Mislim, da proti njemu še nisem doživel poraza v mladinski in članski konkurenci. Ni me premagal na klubskem in reprezentančnem prizorišču, prav tako ne v mojem trenerskem obdobju pri Ciudad Realu. Ribero je bil tedaj trener Ademarja iz Leona," je dejal Vujović in dodal: "Upam, da se bo nadaljevala lepa tradicija. V vsakem primeru bomo naredili vse, da tekmo s Španci pričakamo čim bolje pripravljeni in mirni. Mislim, da ni čas za kritike. Prepričan sem, da bi si mnogi selektorji na letošnjem svetovnem prvenstvu želeli slovenskega položaja na lestvici."

Slovenski rokometaši bodo v današnjih večernih urah opravili zadnji trening pred četrtkovo odločilno tekmo za prvo mesto s Španijo. V primeru prvega mesta v skupini se bodo preselili v Montpellier, v primeru drugega v Pariz, najbolj verjetna tekmeca pa sta Rusija in Brazilija. Obe sta po štirih tekmah v skupini A zbrali po štiri točke, v četrtek pa se bosta v Nantesu udarili za tretje mesto. V tej skupini vodi Francija z osmimi, Norveška je zbrala šest, Poljska dve, Japonska pa je brez točk.