tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski rokometaši proti Špancem za prvo mesto v skupini

Deli na:
Slovenski rokometaši proti Špancem za prvo mesto v skupini

Foto: francehandball2017.com

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi proti Španiji igrala svojo zadnjo tekmo v skupinskem delu svetovnega prvenstva v Franciji.

Tekma bo odločala o prvem mestu v skupini B, obračun tradicionalnih mednarodnih tekmecev pa se bo v Metzu pričel ob 20.45.

Izbranci selektorja slovenske izbrane vrste Veselina Vujovića so na uvodnih štirih tekmah osvojili sedem od možnih osem točk, po uvodnih zmagah nad Angolci, Islandci in Makedonci so nato remizirali s Tunizijci.

Slovenski in španski rokometaši so v preteklosti odigrali številne dvoboje na velikih tekmovanjih. Večina se jih je končala v korist Špancev, lani pa so Vujovićevi izbranci malce obrnili ta trend in si po zmagi na kvalifikacijskem turnirju v švedskem Malmöju s 24:21 izborili nastop na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Le nekaj mesecev pred tem sta se izbrani vrsti pomerili tudi na evropskem prvenstvu na Poljskem in se v Vroclavu razšli z neodločenim izidom 24:24.

Slovenija se je doslej dvakrat pomerila s Španijo na svetovnih prvenstvih, na obeh je izgubila - pred dvema letoma v Dohi s 26:30, pred štirimi v Barceloni pa na polfinalni tekmi z 22:26.